Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Veršec dvakratni dvoranski državni prvak v hitri hoji

Objavljeno: Sreda, 13.03.2019    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
Veršec dvakratni dvoranski državni prvak v hitri hoji

Start hitre hoje

Na nedavnih dvoranskih atletskih državnih prvenstvih Slovenije in Hrvaške, ki sta bili 23. februarja v novozgrajeni dvorani pri Novem mestu ter 9. marca v atletski dvorani v Novem Zagrebu, je zelo uspešno nastopil Posavec Vladimir Veršec.

Veršec dvakratni dvoranski državni prvak v hitri hoji

Veršec takoj za italijansko tekmovalko

Takšna tekmovanja je bilo v preteklosti mogoče izvesti le na tujih stadionih v Budimpešti, na Dunaju, v Linzu ali Beogradu. A po dolgih letih sanj so slovenski atleti končno dočakali prvenstvo na domačih tleh. 200 metrov dolgo, s tartanom obloženo in v zavojih nagnjeno stezo obdaja še zelo zahtevna konstrukcija, lesena kolesarska steza, t. i. velodrom, tribuna za gledalce, prostor za ogrevanje itd. Oboje prekriva velikanski, z zrakom polnjen balon. Takega objekta ni več sto kilometrov naokoli, na kar smo zelo ponosni.

Vladimir Veršec, član ŠD Bizeljsko, je po dvanajstih letih nastopanja za AK Koper v jesenskem prestopnem roku prestopil v AD Kladivar Celje. V Novem mestu, na progi, dolgi 3000 metrov, je v hitri hoji prepričljivo ugnal vse tekmece in zmagal s časom 15:47. Precej težje je bilo v Zagrebu, kjer so poleg Hrvatov nastopili tudi tekmovalci iz Avstrije in Italije. Po zelo hitrem tempu v prvem kilometru se je Veršec "otresel" že večine konkurentov, le Hrvat Graberec, ki je celo prevzel vodstvo, in Italijanka Elena Cinca sta mu lahko kljubovala. V zadnjem kilometru je odpadel Hrvat, slabih 400 metrov pred ciljem pa je bila v vodstvu deset let mlajša Italijanka, sicer romunskega rodu. Vendar je Veršec "preklopil" v hitrejšo prestavo in nato v znamenitem finišu prvi prečkal ciljno črto ter s časom 15:12,04 le za osem sekund prehitel izredno trdoživo tekmico.

V. V., foto: Ž. H.
« Nazaj na seznam
»