Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti

Objavljeno: Ponedeljek, 28.05.2018    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
DSCF0753
Klub borilnih veščin Sevnica je v petek, 25. maja, v sklopu projekta  »VETER v LASEH – s športom proti zasvojenosti« Športne unije Slovenije in ob počastitvi praznika Krajevne skupnosti Sevnica, organiziral občinsko prvenstvo v tradicionalnem karateju za predšolske otroke in osnovnošolce.

Športna unija Slovenije že od leta 1996 na različnih koncih Slovenije v okviru projekta Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti in v sodelovanju z lokalnimi partnerji organizira športno-družabne prireditve in večdnevne dogodke, katerih namen je promocija športne dejavnosti kot zdravega in zabavnega načina preživljanja prostega časa in kot alternative vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Prizadeva si za širitev ljubezni do športa in kroga redno aktivnih s poudarkom na vključevanju tistih, ki so v športu manj dejavni, hkrati pa dvigniti ozaveščenost o negativnih posledicah različnih oblik zasvojenosti in pozitivnih učinkih športne aktivnosti. Vrednote, ki jih z ljubeznijo do športa širi, so: zdrav in pozitiven pogled na življenje, veselje, ekipni duh, pripadnost, vztrajnost, disciplina, zdrava zabava, spoštovanje in delavnost."
 
Športno družabno srečanje s tekmovalnim pridihom je potekal v spodnji telovadnici OŠ Sava Kladnika Sevnica, najmlajši pa so se med seboj pomerili v disciplinah: KIHON (prikaz osnovnih karate tehnik v gibanju), KATA (prikaz šolskih tradicionalnih karate form) in KUMITE (borbe po pravilih tradicionalnega in kontaktnega karateja).
 
Udeležence srečanja je uvodoma pozdravil Jurij Orač, predsednik Kluba borilnih veščin Sevnica, glavni sodnik tekmovanja,  Marko Stopar pa je s športnim pozdravom vseh udeležencev, odprl srečanje mladih. Na tekmovanju so sodili še Denis Orač, Rok Kuzem, Marja Zidarič in Jurij Orač.
 
Tekmovalci, ki so nastopili v disciplinah KIHON in KATA so bili razvrščeni po starosti, nastopajoči v borbah, tako tradicionalnega kot kontaktnega karateja pa so se pomerili v eni sami težnostni kategoriji absolutno. Razporejeni so bili le v dve starostne kategorije, na mlajše in starejše dečke in deklice. Najmlajši, predvsem začetniki so tako imeli priložnost pomeriti se med svojimi vrstniki, za nekatere izmed njih pa je bilo to tudi prvo tekmovanje nasploh. Bilo je prisotne tudi nekaj treme. Imeli pa smo možnost spremljati tako nastope najmlajših, ki so šele zakorakali v svet karateja, kot tudi tiste boljše, z malo več tekmovalnimi izkušnjami. Za zaključek tekmovanja pa so dodobra  popestrili vzdušje na prizorišču naši mladi borci, ki so se med seboj pomerili, najprej v tradicionalnih borbah in na koncu še v polno kontaktnem karateju – Full Karate Combat.
 
Na podelitvi medalj in praktičnih nagrad, ki jih je prispevala Športna unija Slovenije (majice, vrečkice, barvice) so nasmehi na otroških licih dali zadosten dokaz, da je bil organizatorjev cilj dosežen.
 
Zlate medalje so osvojili:

KIHON
1. URH Sven
1. KOZINC Urban
1. TASIĆ Nena

KATA
1. KOVAČIČ Ažbe
1. PASKVALE Matic
1. ĆERIĆ Ivana
1. ZABASU Nejc

KUMITE – borbe (Tradicionalni karate)
1.CVELBAR Tilan
1.ZABASU Nejc

KUMITE – borbe (Full Karate Combat)
1. KOVAČIČ Ažbe
1. ZABASU Nejc
 
Srebrne medalje so osvojili:

KIHON
2. CESAR Žak
2. POŽUN Tilen
2. STRAJNAR Katarina

KATA
2. GOMBOC Lovro
2. CVELBAR Tilen
2. ŠTIGL Klara
2. JANEŽIČ Nejc

KUMITE – borbe (Tradicionalni karate)
2. KOVAČIČ Ažbe
2. JANEŽIČ Nejc

KUMITE – borbe (Full Karate Combat)
2. CVELBAR Tilen
2. JANEŽIČ Nejc
 
Bronaste medalje so osvojili:

KIHON
3. GORIŠEK Leon
3. STOPAR Maks
3. ŠLOGAR Jaka
3. HOČEVAR Mark
3. TASIĆ Nina
3. MARTINONI Rebeka

KATA
3. PASKVALE Maks
3. GRILC Matic
3. DRAGAR Lia

KUMITE – borbe (Tradicionalni karate)
3. GRILC Matic
3. PASKVALE Matic

KUMITE – borbe (Full Karate Combat)
3. GRILC Matic
 
Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas počastili z obiskom ali na kakršenkoli drug način pripomogli k uspešnemu zaključku športno družabnega srečanja  VETER v LASEH.
 
S tekmovanja poročal: Jurij Orač
Foto: Kranjc Maja
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

16.01.2022 | Ostali športi

Leto 2022 je leto pišeškega badmintona

22.01.2022 | Ostali športi

Ela Petan bronasta v Acapulcu