Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vid Oštrbenk tretji na tekmi evropskega ECA pokala

Objavljeno: Ponedeljek, 07.08.2017    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Češke Budejovice ECA junior CUP_N_001
Minuli vikend je v Čeških Budejovicah odvijala na petem prizorišču odvijala deveta in deseta tekma evropskega ECA pokala 2017 za mlajše kategorije. Na reki Vltavi, kjer so pred leti obnovili kajakaško progo in ob njej tudi pristanišče z marino je ta vikend potekalo tekmovanje v slalomu.

Udeležilo se ga je več kot 400 tekmovalk in tekmovalcev iz vse Evrope, Amerike in Avstralije. Iz Slovenije so se tekmovanja udeležili tekmovalci KKK Soške elektrarne, KKK Ljubljana, KKK Tacen, KK Simon, KKK Nivo Celje in KKK Čatež.  Maj Oštrbenk in Vid Oštrbenk člana Kajak kanu kluba Čatež sta tekmovala v kategoriji mladincev do 16 let – U16. Na sobotni tekmi se je Vid z devetim časom kvalifikacij uvrstil v finale, kjer pa je z napako v predzadnjih vratih in pribitkom 50-tih sekund izgubil možnost za visoko uvrstitev. Maj Oštrbenk v kategoriji C1 je z nekaj napakami končal tekmo na 21. mestu. Skupaj sta tekmovala tudi v kanuju dvosedu, kjer sta osvojila tretje mesto.

V nedeljo so organizatorji malo spremenili postavitev proge, ki je bila na dveh delih precej zahtevna kombinacija vratic. Maj je na žalost naredil preveč napak za uvrstitev v finale in je tekmo končal na 25. mestu.  Vid Oštrbenk se je po uvrstitvi v finale z 10-tim časom v finalu zbral in odpeljal odlično vožnjo in se uvrstil na odlično tretje mesto. Pred njim sta bila Italijan Grimandi Leonardo in Čeh Krejčí Jakub. V kategoriji C2 sta Maj in Vid zasedla tretje mesto.

Ekipa se bo udeležila zadnjih dveh tekem -finala naslednji teden v Bratislavi. S tema tekmama se bo zaključil letošnji ECA pokal, kjer ima Vid možnost za osvojitev skupnega tretjega mesta.
 
Mitja Oštrbenk, KKK Čatež
 
« Nazaj na seznam
»