Časopis za pokrajino Posavje
3.02.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Znova zmaga za Tonija Hotka

Objavljeno: Nedelja, 07.11.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20211106_221735
V soboto, 6. 11. 2021, je v športnem centru na Dolgem mostu v Ljubljani potekal 2. turnir letošnje ADA regionalne badminton lige. Sodelovalo je 197 igralcev iz Hrvaške, BiH, Srbije, Nemčije in Slovenije. Na turnirju je nastopilo kar lepo število igralcev iz Posavja. 

Zmago med moškimi dvojicami A kakovostne skupine je potrdil Toni Hotko (BK Pišece) skupaj z Juretom Staničem (BK Ljubljana), ki sta slavila turnir brez izgubljenega niza. Turnir je osvojila tudi dvojica Luka Stjelja/Gordana Senečić Hanžek (BK Brežice) v kategoriji mešanih dvojic B. Do svojih prvih stopničk sta prišla tudi Bojan Hotko in Dejan Mikuš, oba BK Pišece, v kategoriji moški posamezno D, saj sta se uvrstila v polfinale, kjer sta oba morala priznati premoč nasprotnikoma ter s tem osvojila tretje mesto. Na tretjo stopničko je stopil tudi član BK Brežice Gregor Božič v kategoriji moški posamezno B.

Naslednji krog ADA badminton lige bo v soboto, 4. 12. 2021, v Sarajevu. Mi pa že z veseljem čakamo konec meseca januarja 2022, ko se bo ADA karavana ustavila v Brežicah in po besedah predsednika BK Pišece ter direktorja ŠZ ADA Tadeja Škofa pripravljajo pravo poslastico in kopico presenečenj v sklopu glavne prireditve ob praznovanju 20-letnice pišeškega badminton kluba.

Za konec se je Škof dotaknil še aktualnih koronskih tem in resnično upa, da se Vlada RS in vladna ekipa za preprečitev širjenja virusa ne bosta več odločali, da bi zapirali dvorane ali celo prepovedovali treninge in turnirje. V klubu so marljivo trenirali in veliko pričakujejo od decembrskih državnih prvenstev tako do 11, 15 kot 17 let. Naslednji vikend otroška karavana potuje v Lendavo na Srebrno žogico, medtem ko bodo šli člani v Mengeš na članski turnir.

Vir: BK Pišece
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte