Časopis za pokrajino Posavje
17.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​3. srečanje Alumni kluba Fakultete za energetiko UM

Objavljeno: Petek, 03.09.2021    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Alumni-Udelezenci
V četrtek, 2. septembra 2021, je v prostorih Inštituta za energetiko Univerze v Mariboru potekalo 3. srečanje Alumni kluba Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, v katerega so vključeni bivši študenti Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, ki so študij uspešno zaključili na I., II. ali III. stopnji.

Po uvodnem pozdravu dekana fakultete, prof. dr. Sebastijana Semeta, ter prodekana za študentska vprašanja Klemena Srpčiča je dekan predstavil najpomembnejše dosežke Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, najodmevnejše projekte in pridobitve v zadnjem obdobju ter najpomembnejše dolgoročne cilje fakultete v naslednjih letih.
Alumni-dekan


Osrednji del srečanja je bil rezerviran za strokovno predavanje poslovnega direktorja GEN energije d.o.o. Danijela Levičarja z naslovom »Strateški pogled na razvoj energetike«.

V zaključku so svoja vrata odprli tudi laboratoriji Inštituta za energetiko Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, kjer je bila predstavljena tudi najnovejša raziskovalna oprema, ki jo je fakulteta pridobila v letu 2021.

Kot je že običajno, je zaključek minil v znamenju navezovanja stikov med udeleženci ter obujanju spominov na študentska leta, letos sicer v malce okrnjeni obliki zaradi upoštevanja ukrepov za preprečevanje okužb z virusom SARS-CoV-2.

Vir: FE Krško
« Nazaj na seznam
»