Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Bogata jesen v Varstveno-delovnem centru Krško - Leskovec

Objavljeno: Torek, 22.11.2022    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
skupinska slika uporabniki pri Avseniku
Kako pomembo je narediti trenutke našega življenja vredne. Ne v materialnem smislu, temveč v smislu dobrih medsebojnih odnosov, prijaznosti, zaupanja, tudi kakšnega lepega dogodka, ki da vsem novih moči za nadaljnje delo. Jesen je bila za uporabnike Varstveno delovnega centra Krško – Leskovec zelo pestra in lepa. 

Veliko lepih dogodkov smo doživeli, s katerimi rišemo naš mozaik. Veseli in srečni smo, da smo lahko v tem spet vzpostavili naše redne interesne aktivnosti, ki si jih uporabniki izberejo. Tako se le ti po tedenskem urniku udeležujejo aktivnosti, ki jim dneve rišejo zanimivejše. Da pa je bila jesen še bolj barvita, smo poskrbeli s kostanjevimi pikniki, katere je vsaka enota zavoda organizirala za svoje uporabnike.  Enota Leskovec smo tako jesenski piknik s kostanjem preživeli na Turistični kmetiji Pri Martinovih v Globočicah, kjer so nas prisrčno sprejeli, nam pripravili malico in spekli kostanj, potem pa smo uživali na sprehodu po kmetiji, kjer smo ob prijetnem sončku občudovali živali.
pri Avseniku


Izlet, ki ga uporabniki in zaposleni težko pričakujejo in se ga zelo veselijo, pa je vsakoletni enodnevni izlet uporabnikov vseh enot VDC. Letos smo se odločili, da si bomo ogledali lepote Gorenjske skupaj s  prijatelji iz enote Brežice. V četrtek, 20. 10. 2022, smo se zjutraj odpeljali z avtobusoma proti Bledu. Po sprehodu ob jezeru smo si privoščili zasluženo kavico, kjer smo uživali v čudovitem razgledu na Blejsko jezero in blejski grad. Nato smo se odpravili v Begunje na Avsenikovo domačijo, kjer smo imeli kosilo in se družili ter uživali v skupnih trenutkih. Na poti domov smo se ustavili še v slovenskem Marijinem romarskem svetišču na Brezjah, kjer smo si ogledali notranjost cerkve, v tišini prižgali svečke v spomin na naše najdražje, tudi za naše uporabnike, ki jih žal več ni med nami, si kupili še kakšen spominek in potem smo se polni vtisov in lepih doživetij odpeljali proti Krškem.

Aktivnosti v VDC-ju nikoli ne zmanjka. Res, da je včasih dan bolj umirjen, vendar tudi to odgovarja našim uporabnikom storitev.

Naj končam tam, kjer sem začela. Želim, da v vsem delovnem nemiru, uresničevanju postavljenih ciljev, pritiskih od zunaj in s strani nas samih, vsak izmed nas najde čas za dobre medsebojne odnose, notranji mir, ki je nujen za to, da nam je lepo živeti. Da si vsak, ki želi prispevati majhen kamenček v mozaik našega zavoda, vzame čas tudi ob koncu meseca novembra, ko bomo po nekaj letih ponovno imeli dneva odprtih vrat Varstveno delovnega centra, Enota Leskovec. Zato vas ob tej priložnosti vljudni vabimo, da si 30. 11. ali pa 1. 12. 2022 odtrgate del svojega časa in nas obiščete. V Enoti Leskovec vas bomo veseli med 10. in 13. uro. Prepričana sem, da boste našli kaj lepega in da vam bodo naši uporabniki polepšali dan in tako tudi vstop v mesec december, mesec pričakovanja in veselja.

Anka Vučajnk, vodja VDC Enota Leskovec
« Nazaj na seznam
»