Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Generator festival 2023

Objavljeno: Ponedeljek, 11.09.2023    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Slika1
Tudi letos smo v ZMŠ Krško izvedli tradicionalni Generator festival. Dvodnevni dogodek je potekal v petek, 25. 8. 2023, in soboto, 26. 8. 2023.

V petek dopoldne  smo se družili z Dono in Markom iz društva PoPasje, ki sta nam priredila izvrstno delavnico s kužki in PoPasje howShow. Kot je razvidno s spodnje slike, so v delavnici uživali tako otroci, kot tudi mladi in odrasli. Delavnica je bila poučna in hkrati zabavna.
Slika4

Popoldne je sledila plesna delavnica hip hopa s plesnim klubom Lukec. Obiskala nas je pozitivna in energična trenerka Dea, s katero smo spoznali nekaj osnovnih korakov hip hopa.

Zvečer pa sta za večerno zabavo poskrbela banda Ekstaza in Prismojeni profesorji bluesa. Koncerta se je udeležilo okoli 100 ljudi, nihče od udeležencev pa ga zagotovo ne bo zlahka pozabil.
Slika2

V sobotno dopoldne smo zakorakali z otroško predstavo Gledališča Zapik, ki so se nam predstavili z japonsko umetnostjo pripovedovanja ob slikah ob lesenem odru – Kamišibaj. Le-ta ljudem vseh generacij in iz različnih okolij pomaga prisluhniti sebi in jih na način umetnosti povezovati z drugimi.

Popoldne se nam je pridružila Manca Grubič, bolj znana pod imenom Manca narejeno s srcem. Ustvarjali smo unikatni nakit s tehniko iz fimo mase. Nastali so krasni obeski za verižice.

Drugi večer festivala smo namenili našim mladim, lokalnim krškim raperjem - Galu, Kristjanu in Ninotu, znanim pod imeni CDW, Big Kick in Yung Voodoo. Njihovega koncerta se je udeležilo okoli 50 ljudi, bil pa je prava poslastica za ljubitelje rap glasbe.
 
Besedilo in fotografije: Taja Vranetič, ZMŠ Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte