Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Na dobrodelnem koncertu prižgali iskrico upanja za ponesrečenega policista

Objavljeno: Torek, 14.11.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija
kostanjevica-dobrodelni koncert-stanko ostir (4)

Dvorana je bila nabito polna.

Dvorano La Vie v Kostanjevici na Krki so v ponedeljek popoldne do zadnjega kotička napolnili obiskovalci dobrodelnega koncerta za Stanka Oštirja, ki ga je pripravilo Policijsko veteransko društvo Sever Posavje v sodelovanju z Občino Kostanjevica na Krki. S koncertom in nakazili so za ponesrečenega kolega zbrali že več kot 9000 evrov.

Koncert so organizirali z namenom zbiranja sredstev za člana PVD Sever Posavje Stanka Oštirja, ki se je v lanskem letu hudo telesno poškodoval v prometni nesreči, zaradi česar je postal tetraplegik, je povedal povezovalec koncerta Robert Perc. Sedaj z družino živi na Oštrcu nad Kostanjevico na Krki, za lajšanje težav, ki jih ima zaradi invalidnost, pa seveda potrebuje precej opreme, kar seveda terja znatna finančna sredstva.
kostanjevica-dobrodelni koncert-stanko ostir (6)

Policijski orkester pod taktirko Nejca Bečana

Ponesrečeni upokojeni policist se koncerta zaradi zdravstvenih težav kljub iskreni želji ni mogel udeležiti, se ga pa je njegova soproga Anica z družino, med obiskovalci pa so bili med drugim tudi predsednik Združenja Sever Tomaž Čas, predsednik PVD Sever Posavje Roman Kržan, pomočnik direktorja PU Novo mesto Andrej Zbašnik, upokojeni nekdanji direktor PU Novo mesto Janez Ogulin, člani PVD Sever in sorodnih veteranskih organizacij, predstavniki lokalne skupnosti ter številni občani in občanke tako kostanjeviške kot sosednjih občin.
 
Policijski orkester, Matjaž in Nuša ter Skomini
 
kostanjevica-dobrodelni koncert-stanko ostir (38)

Matjaž Mrak in Nuša Derenda

Na koncertu je nastopil 55-članski Policijski orkester pod taktirko Nejca Bečana. Orkester se ponaša z že 75-letno tradicijo, saj je bil ustanovljen leta 1948, pravi razcvet pa je doživel v zadnjih desetletjih oz. vzporedno z rojstvom nove države. Leta 1994 ga je Vlada RS imenovala za uradni protokolarni orkester Republike Slovenije, ki se od leta 2001 uradno imenuje Policijski orkester. S pomočjo dirigentov in umetniških vodij je orkester nadgradil svoj umetniški izraz ter izoblikoval svoj značilni simfonični zvok. Kot solista sta z orkestrom zapela Matjaž Mrak, dolgoletni član Policijskega orkestra in med drugim znan tudi iz ansambla Štajerskih 7, ter posavska glasbena diva Nuša Derenda, ki sta ob koncu koncerta tudi združila svoja glasova. Za vmesni 'narodnozabavni' vložek je poskrbel ansambel Skomini, ki ga sestavljajo Posavci Andrej Lisec, Aleš Tomažin, Zvone Lešnjak in Simon Škoda, doma z Rožnega, Rake in Viher.
kostanjevica-dobrodelni koncert-stanko ostir (28)

Ansambel Skomini


 
Zbrali že več kot 9000 evrov
 
Perc je ob koncu koncerta povedal, da se je na računu PVD Sever Posavje, na katerem zbirajo sredstva za Stanka Oštirja, doslej zbralo nekaj več kot 2800 evrov (akcija traja še do 12. decembra), na koncertu pa so obiskovalci s prostovoljnimi prispevki zbrali 6192 evrov, skupaj torej več kot 9000 evrov. Akciji se je pridružilo tudi Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, katerega predstavnik je Anici Oštir izročil simbolični ček v vrednosti 400 evrov. Povezovalec se je zahvalil vsem nastopajočim na koncertu, Občini Kostanjevica na Krki za pomoč pri organizaciji, Planinskemu društvu Polom in Društvu podeželskih žena Pod Gorjanci za pogostitev, še posebej pa organizacijskemu odboru, med njimi zlasti podpredsedniku PVD Sever Posavje Vladu Bezjaku ter članoma upravnega odbora Sonji Molan in Djuru Vojakoviču. 
kostanjevica-dobrodelni koncert-stanko ostir (46)

Anica Oštir med zahvalo

PVD Sever še vedno zbira denarne prispevke za Stanka Oštirja. Nakažete jih lahko na TRR PVD Sever Posavje, CKŽ 55, 8270 Krško, trr. SI56 6100 0001 8498 441, pri Delavski hranilnici, namen: za Stanka Oštirja. 

Pred mikrofon je na koncu stopila tudi Oštirjeva soproga Anica. »Vem, da tiste popolne hvaležnosti ne moremo ujeti v besedi, vendar že občutek, da obstaja nekdo, ki čuti s tabo, lahko razjasni še tako temno noč, polno obupa, in prižge svetlo zvezdo upanja. In dokler imamo upanje, vemo, da nas čaka tudi prihodnost, dokler imamo dobre prijatelje, pa je lepa tudi sedanjost, čeprav je ujeta v številne ovire, ki jih pred Stanka postavlja življenje. Z nocojšnjim dobrodelnim koncertom ste dokazali, da med nami še bivata sočutje in tesna povezanost, ki blažita njegovo in našo bolečino,« je povedala in se zahvalila organizatorjem koncerta, nastopajočim in povezovalcu, donatorjem ter seveda vsem obiskovalcem koncerta. »Plamen vaše dobrote nas bo grel tudi takrat, ko nam bo najtežje,« je zaključila.


 
P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

29.10.2020 | Redakcija

Postrv po babičinem receptu

07.05.2020 | Redakcija

Pija – lončena posoda za mast

05.07.2019 | Redakcija

Zdravje je na udaru tudi poleti