Časopis za pokrajino Posavje
9.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Na predaji ključa SIC Brežice 2023 so zmagali ekonomci

Objavljeno: Torek, 23.05.2023    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
20230522_094940

Novi lastniki ključa SIC Brežice in njihova razredničarka Elena Mlakar

Na SIC Brežice so se včeraj od šole poslovili dijaki zaključnih letnikov, in sicer 4. Ae  in 2. Ap (ekonomski tehniki in PTI), 4. Av (predšolska vzgoja) in 3. At (trgovec). Po svečanem in glasnem obhodu po šoli so se vsi dijaki in profesorji zbrali pred šolo, kjer so dijaki 4. Av kot lanski zmagovalci izpeljali zanimivo in zabavno predajo ključa.

V boj za ključ so pozvali dijake 3. Ae, 3. Av, 3. Az, 1. Ap (program 3 + 2) in 2. At oddelkov. V prisrčnih igrah je najbolje šlo kar trem oddelkom, zato so dodali igro splošnega znanja, v kateri pa je svoj oddelek do zmage pripeljal Rok Beričnik, dijak 3. Ae oddelka in tudi predsednik dijaške skupnosti.
20230522_094313


Po zmagi so morali dobitniki najprej izreči šaljivo prisego klečeč na lego kockah, ki so jih natrosili prednje maturanti 4. Av oddelka – bodoči vzgojitelji. Sledil je prevzem ključa v šoli in nadaljevanje pouka po malici. Letošnjim maturantom pa so razredniki Drago Žerjav, Mileva Kralj Buzeti, Mirica Starc in Patricija Rudolf izročili spričevala ob koncu pouka. Zdaj jih čaka še opravljanje poklicne mature, ki se zanje začenja že to soboto. Želimo jim veliko dobrega počutja, da bodo lahko pokazali vse svoje znanje in uspešno zaključili svoje srednješolsko izobraževanje.

Metka Galič
Foto: SIC Brežice
« Nazaj na seznam
»