Časopis za pokrajino Posavje
22.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Teden otroka na ZPM Krško začeli s srečanjem predstavnikov otroških parlamentov

Objavljeno: Torek, 05.10.2021    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
20211004_085930
Zveza prijateljev mladine Krško je ob pričetku Tedna otroka 2021 (4. do 10. oktober) organizirala srečanje predstavnikov šolskih otroških parlamentov, mentorjev in ravnateljev, osnovnih šol občin Krško in Kostanjevica na Krki, ki je potekalo pod sloganom »Razigran uživaj dan«. 

Srečanje smo posvetili igri in druženju, ki smo ga prepletli s temo 32. otroškega parlamenta, pod naslovom »Moja poklicna prihodnost«.

20211004_101920
Navzoče je najprej pozdravil predsednik ZPM Krško Vinko Hostar. Nato so učenci Osnovne šole Leskovec pri Krškem zbranim odigrali letošnjo Poslanico, ki je napisana v stripu. Sledila sta nagovora županov občin Krško mag. Mirana Stanka in Kostanjevica na Krki Ladka Petretiča.

V nadaljevanju je sledil pogovor z gostom srečanja Sašem Vašem, ki je zelo doživeto predstavil svojo življenjsko izkušnjo, kako lahko tudi hobi postane poklic. Tako je učencem približal letošnjo temo otroškega parlamenta, ki bo nekoliko drugačen kot pretekla leta. Do sedaj so na parlamentih predvsem debatirali o različnih temah, letos pa bodo prešli iz debate v akcijo, kar pomeni, da bodo imeli mladi parlamentarci zadolžitev, da na svojih šolah sprožijo akcijo, če bodo to dopuščale razmere.
Po končanem uvodnem delu so se predstavniki šol razdelili v skupine in izmenično sodelovali v štirih delavnicah. Delavnice so potekale v duhu ključnih sporočil ob Tednu otroka: Igra ti pomaga razvijati domišljijo; Igra ti krepi telo; Igra spleta prijateljstva in najpomembnejše; Igra nas povezuje!

Razigrano dopoldne smo zaključili z izmenjavo mnenj in druženjem.

Vir: ZPM Krško
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte