Časopis za pokrajino Posavje
5.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vraa se festival ROT, letos na parkiriu ob Racelandu

Objavljeno: Četrtek, 23.06.2022    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
srot skupinska slika (1 of 1)

Zadnji festival Šrot je potekal leta 2019 na bazenu Brestanica (foto: arhiv PO).

Po dveletnem premoru se v Posavje vrača Festival za mlade ŠROT, ki ga Klub posavskih študentov organizira že enaindvajsetič. Potekal bo v petek, 24. junija, na parkirišču ob Racelandu.

Na festival prihaja hrvaška skupina Magazin, ki je v času svojega delovanja prodala več kot 15 milijonov albumov po vsem svetu. »Vabljeni tudi vsi mladi po srcu, saj si po dolgih mesecih pandemije prav vsak želi druženja in zabave!« sporočajo organizatorji.

lesalo se bo tudi ob znanih melodijah zagrebške pop skupine Pravila igre, ki pravijo, da imamo pri nas najboljše občinstvo in atmosfero na svetu. V znak hvaležnosti in spoštovanja do slovenskih oboževalcev so posneli dve pesmi v slovenskem jeziku, ki bosta zagotovo zazveneli tudi pri nas.

Tretji nastopajoči bodo nedvomno obudili nostalgijo, saj gre za skupino, ki se je prvič predstavila pred 20 leti, na podelitvi viktorjev. Prihaja skupina New Game Over, ena najbolj priljubljenih fantovskih zasedb pri nas, ki bo zbrane zabavala s hiti, ki so se za vedno zapisali v zgodovino slovenskega popa.

»Poskrbeli smo, da se bo na velikem Šrotovem odru odigrala prav posebna igra s pravili in njenim koncem!« pravijo v KPŠ, kjer so tudi letos želeli priložnost ponuditi lokalnim izvajalcem in tako bodo veliki oder prvi zasedli The Rafters. Posavski band sestavljajo izjemni glasbeniki in fantastične pevke.

Na dogodek se boste lahko tudi letos pripeljali z brezplačnim ŠROTBUS-om s Senovega in Kostanjevice na Krki. Relacija bo Kostanjevica–Križaj–Drnovo–Raceland. Iz Kostanjevice bo odhod ob 19:25 in 20:25. Povratek bo ob 0:40 in 2:10. Druga relacija bo Senovo–Brestanica–Krško–Raceland. S Senovega bo odhod ob 19:23, 20:23 in 21:23, za nazaj pa ob 0:20, 1:20 in 2:15.

Vstopnice so na voljo na spletu, Petrolu in drugih prodajnih mestih Eventim. Nakup bo možen tudi ob vstopu na prizorišče. »Lepo povabljeni na veliko zabavo, nepozabno noč ob Savi, na kateri se sreča vse Posavje! Šrot je nepogrešljiv žur za vsakogar, ki uživa v glasbi!« vabijo posavski študentje.

Vir: KPŠ
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte