Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Zaključna regijska prireditev Evropa v šoli 2021/2022

Objavljeno: Petek, 13.05.2022    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
20220511_093124

Zbrani na prireditvi

V Domu XIV. divizije na Senovem je 11. maja potekala zaključna regijska prireditev natečaja Evropa v šoli. Natečaj se je letos zvrstil že 21. leto zapored, tema letošnjega natečaja pa je bila »Brez modre ni zelene, brez vode ni življenja".

Sodelujoči učenci ter srednješolci iz posavskega območja so s svojimi mentorji podali svoj pogled na pomen vode in pokazali svoje ustvarjalne zmožnosti.
 
Alja Erman

Delo Alje Erman

V Posavju je letos na regionalnem natečaju sodelovalo 309 otrok in 126 mentorjev iz 23 osnovnih šol in ene srednje šole.
Strokovne komisije po posameznih področjih so za nacionalni nivo izbrale 135 del otrok, ki jih je usmerjalo 82 mentorjev.
 
Med poslanimi deli iz Posavja so strokovne komisije na nacionalnem nivoju izbrale tri dela, ki so prejela tudi nagrado, izlet v Rakov Škocjan, katerega so se udeležili v petek, 13. maja.
Iva Racman

Delo Ive Racman


 
Prejete nagrade:
 
LIKOVNI NATEČAJ
OSNOVNA ŠOLA – druga triada
3. mesto:
Alja Erman, 4. r.  Osnovna šola Milana Majcna Šentjanž
Naslov dela: Pitna voda
Mentorica: Alja Felser
Gašper Ivanšek

Delo Gašperja Ivanška


 
OSNOVNA ŠOLA – tretja triada
2. mesto:
Iva Racman, 9. R.  Osnovna šola Brežice
Naslov dela: Življenje je darilo vode
Mentorica:  Mojca Barbič
 
FOTOGRAFSKI NATEČAJ
OSNOVNA ŠOLA – tretja triada
1. mesto:
Gašper Ivanšek, 9. R.  Osnovna šola Brežice
Naslov dela: Kapljice
Mentorica: Bojana Mavri Pavlič
 
Na prireditvi je poleg predsednika ZPM Krško Vinka Hostarja zbrane pozdravil in nagovoril tudi župan Mestne občine Krško mag. Miran Stanko.
 
Kulturni program na zaključni regijski prireditvi je z glasbenim vložkom popestrila Hana Grubič iz OŠ Adama Bohoriča Brestanica ter pripovedovalka Renata Brglez iz Pravljičarne.
 
Priznanja vsem sodelujočim učencem in dijakom ter mentorjem in mentoricam so podelili podpredsednik Zveze prijateljev mladine Slovenije Uroš Brezovšek, sekretarka Zveze prijateljev mladine Krško Vida Ban ter župan Mestne občine Krško mag. Miran Stanko.
 
V preddverju dvorane so si obiskovalci lahko ogledali razstavo izbranih fotografskih in likovnih del natečaja na regionalni ravni. 
 
Foto in tekst: Darinka Kerin Kiler, regijska koordinatorica EVŠ za Posavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte