Časopis za pokrajino Posavje
30.11.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Zeleni nahrbtnik iz Podbočja v Krško

Objavljeno: Sreda, 23.11.2022    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
zelnah
V torek, 15. novembra, so vrtec Krško - enota Kekec, vrtec Podbočje in ZPM Krško pripravili menjavo Zelenega nahrbtnika z Zmajčkom Jurčkom.

Ta dan je bil za Kekce iz Krškega pravo doživetje. Zmajčka Jurčka so v Podbočje peljali z avtobusom.  

Ko smo prispeli v Podbočje so nas otroci skupine Mavrica pričakali pred vhodom, lepo pozdravili in že smo se odpravili na ogled njihove okolice.
zelnh


Prvi postanek smo naredili pri poligonu (kot sami poimenujejo se tam igrajo Exatlon), nadaljevali smo pot do novega čebelnjaka, učilnice na prostem ter do igral. 
  
Po ogledu okolice smo se odpravili v igralnico, kjer so nas lepo pogostili. Skupina Kekec iz Krškega je zapela zmajčkovo Himno in še dve pesmici. Pri petju so jim veselo pomagali tudi otroci iz skupine Mavrica vrtca Podbočje. Zaigrali so še predstavo Pot solidarnosti. 
 
Preden smo se odpravili nazaj do avtobusa, je sledila igra vlečenje vrvi, kjer sta bili obe skupini enako močni. Z nasmehi in dobro voljo smo se vrnili nazaj v Krško. 

Gostujoči otroci so gostiteljem pripravili naloge, ki jih bodo z Zmajčkom izvajali vse do 17. januarja 2022. Zmajček Jurček bo iz Podbočja potoval v vrtec Kostanjevica na Krki.

Vir: ZPM Krško
 
« Nazaj na seznam
»