Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​95 let Rozalije Žibert

Objavljeno: Nedelja, 24.09.2023    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
DSC_0736
Pred dnevi - 20. septembra je svojih 95 let življenja dopolnila Rozalija Žibert iz Rovišč pri Studencu. Visoki jubilej je gospa praznovala v krogu svojih domačih na svojem domu. Njen slavnostni dan so s svojim obiskom popestrili še predstavniki lokalne skupnosti in organizacij, ki so slavljenko zelo razveselili.

Prisotni so bili vsi njeni trije sinovi Jani, Franci in Fonzi ter hčerka Jožica. Žal je njen najstarejši sin Alojz – Slavko pred kratkim že preminil.

Čestitke, prijazne besede, lepe želje ter priložnostna darila so Rozaliji predali župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk v spremstvu Jelke Tršinar, predsednik Krajevne skupnosti Studenec Uroš Gorenc, predstavniki Rdečega križa (Edita Metelko, Jožica Bizjak) in Društva izgnancev Slovenije (Peter Rupar, Majda Gričar).
DSC_0751


Ob prijetnem druženju v mirnem okolju in klepetu je gospa Rozalija odgovorila na vprašanje kako ji je uspelo ohraniti dobro vitalnost in s tem dočakati visoko starost. Potrebuješ samo mirno življenje, skromnost, preprostost in dobro voljo.

Franci Žibert
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte