Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Goran Rovan po 38 letih dopisništva za nacionalno TV odhaja v 'penzijo'

Objavljeno: Sreda, 30.11.2022    Rubrika: PANORAMA Redakcija
gasilsko_resevalna_vaja_letalo_2022 (141)

Z Goranom Rovanom smo se tudi mi srečevali na številnih dogodkih (na fotografiji na oktobrski gasilsko-reševalni vaji na cerkljanskem letališču, foto: R. R.). Goran, uživaj v zasluženem pokoju!

Z novim letom v pokoj odhaja dolgoletni dopisnik TV Slovenija iz Posavja Goran Rovan, ki je v preteklosti med drugim sodeloval tudi z našim časopisom.

Krčan Goran Rovan se je s TV-zaslonov poslovil na martinovo s prispevkom o zorenju penin v Kostanjeviški jami. »Zagotovo bo takšnih in drugačnih dogodkov ta konec Martinovega tedna povsod po Sloveniji res obilo. Jaz se s tem prispevkom od vas po 38 letih dela kot dopisnik Televizije Slovenije za Posavje poslavljam in vas lepo pozdravljam. 'Pa srečno,' bi rekli v Zasavju, od koder bo poslej v posavske kraje prihajala dopisniška ekipa s Sašo Kisovec in Gregorjem Naglavom,« je zaključil svoje zadnje javljanje s terena. V tednih do novega leta bo namreč izkoristil preostanek dopusta in višek ur.

Crneca vas-odprtje stare sole-80 let bombardiranja (78)

Njegova velika ljubezen je fotografija, s katero se bo zagotovo ukvarjal tudi kot upokojenec (foto: P. P.).

Goran velja za 'živo legendo' posavskega novinarstva, brez katerega v zadnjih desetletjih ni minil noben pomembnejši dogodek v Posavju. Kot novinar je med drugim spremljal osamosvojitveno vojno, dogajanje, povezano z jedrsko elektrarno, gradnjo hidroelektrarn na spodnji Savi, številne kulturne in družabne dogodke, kot je denimo kostanjeviška šelmarija, ki mu je še posebej pri srcu, z vsem srcem podpiral 'zgodbo' o cvičku, še zlasti pa prizadevanja za samostojno pokrajino Posavje. Preživel je t. i. zadnji spust po reki Savi leta 2008, 'ugrabitev' na Kališovcu pod Bohorjem, kjer so ju leta 1993 skupaj s snemalcem Jožetom Grajžlom zajeli jezni domačini, aretacijo na meji s Hrvaško, ki sta jo pomotoma prestopila prav tako z Grajžlom, in še kaj bi se našlo v pestrem naboru njegovih spominov. V 'penziji' mu zagotovo ne bo dolgčas, saj ima številne hobije (fotografija, avtodomarstvo …), več o njegovih spominih na dolgoletno dopisniško delo pa v eni naslednjih številk Posavskega obzornika.

P. P.

Članek je bil objavljen v zadnji številki Posavskega obzornika.
 
#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam