Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Kaj imata skupnega razgibavanje in ogrevanje?

Objavljeno: Torek, 23.11.2021    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
sola_zdravja_mostec (22)

Skupina Šole zdravja na Mostecu, ki jo bomo predstavili v novi številki Posavskega obzornika (foto: R. R.)

Snežinke bodo kmalu veselo zaplesale in prekrile pokrajino čez in čez. Še bolj hladno bo. Ne glede na mraz, sneg ali dež neki ljudje, oranžno oblečeni, vsako jutro ob 7.30 zjutraj telovadijo. 

To so vztrajni člani Društva Šola zdravja, ki zimo drugače doživljajo, saj redno telovadijo ob vsakem vremenu, zunaj, na prostem, tudi na snežnih površinah. Pravzaprav se snega veselijo. Telovadijo po metodi »1000 gibov« - preproste vaje, ki so primerne za vsakogar. Vaje za roke, noge, trup in glavo, gor-dol, levo-desno, vdih-izdih, počep, kroženje z glavo, stoja na eni nogi …, vse v pol ure. Čisto dovolj. In ni jim mrzlo. Tudi ko pridejo domov niso premraženi, saj so začeli dan z razgibavanjem. In vsako jutro vajo ponovijo. Tako prihranijo tudi pri ogrevanju.
LJ - Livada

Če bi v vašem kraju želeli imeti tako skupino, kontaktirajte društvo (059 932 066, info@solazdravja.si). Poskrbeli bodo, da tudi v vaši občini kmalu začne telovaditi skupina Šole zdravja. Na njihovi spletni strani lahko pogledate kje so lokacije skupin Šole zdravja.

V teh časih podražitve, zmanjšano ogrevanje pride še kako prav. Pridružite se jim še vi. V tej veseli druščini, ki se ne zmeni za mraz, vam bo prav prijetno. Razgibali se boste, družili z novimi prijatelji (seveda, po predpisanih ukrepih), pa še znižali si boste račun za ogrevanje. Ni druge, le poiščite kje v bližini telovadijo kakšni oranževci. Veseli vas bodo!

Neda Galijaš, Društvo Šola zdravja
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

18.11.2020 | Sporočilo

Ribe na šolskih krožnikih

16.11.2020 | Redakcija

Od ribogojca do kupca