Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Obeležitev svetovnega dneva Alzheimerjeve bolezni v DSO Krško

Objavljeno: Četrtek, 22.09.2022    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
DSC_0611
21. september obeležujemo kot svetovni dan Alzheimerjeve demence. Bolezni, ki je na zemljevidu marsikoga od nas, vrisala svojo sled.

Demenca predstavlja enega najširših in najtežjih izzivov, ki povezuje med seboj veliko ljudi. Lahko pa je tudi priložnost za razvoj nas samih, za plemenitenje naše duše - in da, lahko je tudi prijetna.
 
V našem domu se že 24 leto zapored s področjem dela s stanovalci z boleznijo demenca ukvarja diplomirana medicinska sestra Martina Žerjav, katera je na današnji prireditvi stanovalce srčno in toplo pozdravila ter jim s prebrano  pesmijo ogrela srca.
Na prireditvi so sodelovali tudi stanovalci: Marija Horžen, Franci Avguštin, Ana Butkovič, Jožefa Šinkovec, Olga Pisek, Albin Žaren in Dragica Nunčič, ki so z recitacijami popestrili program. Z znanimi ljudskimi pesmimi pa se je predstavil tudi domski pevski zbor zaposlenih.
DSC_0618


Pred samo prireditvijo smo skupaj z otroci iz Vrtca Krško – Enota Grič odšli na krajši Sprehod za spomin, ki ga obeležujemo po vsej Sloveniji.
 
En in edini univerzalen recept za vse tiste, ki se srečujete in srečujemo z ljudmi, ki so oboleli z boleznijo demenca je: V vsakem trenutku naj človek z demenco čuti, da ga imamo radi, saj  je to tisto, na čemer temeljijo vsa naša življenja – na povezanosti in ljubezni.

Vir: DSO Krško
 
« Nazaj na seznam
»