Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Predstavitev dobre prakse na temo razvoja in pridobivanja zelenih certifikatov

Objavljeno: Petek, 29.09.2023    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
DSCF0646
CPT Krško in RRA Posavje sta včeraj za turistične ponudnike iz Posavja izvedla delavnico/predstavitev dobre prakse in pogovor na temo razvoja in pridobivanja zelenih certifikatov.

Delavnica je potekala na posestvu Tri lučke z uvodnim pozdravom direktorice Centra za podjetništvo in turizem Krško Kristine Ogorevc Račič.

V pogovoru, ki ga je vodila Ksenja Kragl (članica zelene ekipe iz CPT Krško) sta izkušnje iz prve roke predstavili Sabina Repovž iz Gostilne Repovž in Ksenija Krajšek Mahorčič iz Gostilne Mahorčič. Tako Gostilna Repovž kot Gostilna Mahorčič  sta članici združenja JRE Slovenije in med drugim prejemnici zelene Michelinove zvezdice in trajnostnega certifikata Zelene sheme slovenskega turizma.
DSCF0667


Po uvodni video predstavitvi sta sogovornici govorili o tem, kako sledita konceptu trajnosti in kaj jim zeleni znaki pomenijo v smislu nagrade in odgovornosti. Dotaknili sta se tudi ovir za zagotavljanje trajnostnega poslovanja ter predstavili konkretne primere zagotavljanja trajnosti na katere sta še posebej ponosni.
DSCF0774

Govorili sta tudi o celotnem združenju JRE, ki je sprejelo odločitev, da skupno pristopijo k pridobitvi trajnostnega certifikata 'green cuisine' v okviru Zelene sheme slovenskega turizma. JRE združenje je pred kratkim v sodelovanju s Steklarno Rogaška izdelalo steklenico za vodo iz pipe, za katero so prejeli tudi posebno priznanje.

O pridobitvi zelenih certifikatov in trajnostnem poslovanju so izkušnje delili tudi lokalni turistični ponudniki – Restavracija & Hotel Tri lučke in Gostilna in hotel Kunst ter predstavnica  Slovenske turistične organizacije Morana Polovič.

Namen predavanja je bilo navdušiti tudi ostale turistične ponudnike k zelenem prehodu in razmisleku o vključitvi v zeleno shemo.
Predavanje je izvedeno v okviru Izobraževanj s področja razvoja in promocije trajnostnih in digitalnih vsebin za ponudnike v vodilni destinaciji Čatež in Posavje v projektu Posavje polno priložnosti  – 3P 2023, ki ga je RRA Posavje prijavila na Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji v letu 2023 in je sofinanciran s strani Slovenske turistične organizacije in posavskih občin. Organizator dogodka sta RRA Posavje in CPT Krško.

Vir: CPT Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Dovolite, da vas zapelje Ford

19.06.2019 | Redakcija

Olje nekoliko drugače