Časopis za pokrajino Posavje
17.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Prvi memorialni dan Športnega društva Dolenja vas

Objavljeno: Torek, 07.09.2021    Rubrika: PANORAMA Redakcija
SD Dolenja vas-memorialni dan (5)

Zbrani na kratki spominski slovesnosti

V športnem parku v Spodnjem Starem Gradu je v soboto potekal prvi memorialni dan Športnega društva Dolenja vas, ki so ga pripravili v spomin na njihove preminule člane.

Kot je povedala predsednica ŠD Dolenja vas Iva Gomilšek, so se odločili 4. Gretin memorial v tenisu nadgraditi z memorialnim dnem tudi za ostale preminule člane društva. »To so bili člani, ki smo jih imeli radi in so tako ali drugače zaznamovali naše življenje in prispevali k razvoju in uspehom tega športnega društva,« je na kratki spominski prireditvi pojasnila Gomilškova in naštela naslednja imena: Ivan Debelak, Vlado Debelak, Franc Dimec st., Dejan Dvorančič, Toni Gajšek, Janko Gramc, Karl Levstik st., Vinko Molan, Greta Novak, Vinko Novak, Silvo Pezdirc, Boris Rodman, Vinko Salmič, Pavle Skočaj, Mile Sušac, Branko Špiler, Maks Špiler, Branka Tomše, Branko Turnšek, Ivan Vanič, Boris Vogrinc, Janez Volčanšek, Franc Zorko st., Tine Zorko in Jože Žitnik. ŠD Dolenja vas,
SD Dolenja vas-tekmovanja (1)

Sodelujoči na nogometni tekmi

ki deluje že 38 let, sicer združuje približno 160 članov tako iz KS Dolenja vas kot iz pred desetletjem ustanovljene KS Spodnji Stari Grad – Spodnja Libna. V društvu delujejo sekcije za nogomet, odbojko, tenis in balinanje, torej za športe, za katere imajo igrišča v športnem parku in v katerih so se pomerili tudi na tokratnem dogodku.

Tekmovali v štirih športih

SD Dolenja vas-tekmovanja (8)

Udeleženci balinarskega turnirja

Na nogometni tekmi med ekipama KS Dolenja vas in KS Spodnji Stari Grad – Spodnja Libna je s 4:3 zmagala prva in osvojila prehodni pokal. Na 4. Gretinem memorialu v mešanih parih v tenisu je sodelovalo 16 tekmovalcev, zmagala sta Tina Turk Milanović in Aljaž Zajc pred Darkom Udovičem in Alešem Zajcem ter Ivo Gomilšek in Darkom Deržaničem. Na turnirju parov v odbojki Vrbina Open II je sodelovalo 18 tekmovalcev, najboljša sta bila Anže Obreza in Aljaž Zajc, 2. mesto sta osvojila Matic Žarn in Anej German, 3. mesto pa Nika Vogrinc in Domen Dobovšek. Na nočnem turnirju parov v balinanju je balinalo 18 tekmovalcev, zmagala sta Klemen Dimec in Duško Pangrčič pred Darkom Deržaničem in Romanom Banom ter Bojanom Tomšetom in Stanislavom Račičem. Pripravili so tudi manjšo razstavo fotografij z utrinki iz zgodovine društva, ob katerih so privreli na dan številni spomini. Dogodek naj bi sicer postal tradicionalen vsak prvi konec tedna septembra.
SD Dolenja vas-memorialni dan (14)

Športni park je bogatejši še za fitnes naprave na prostem.Odprli fitnes park

Dogodek so izkoristili tudi za uradno odprtje fitnes parka na prostem, ki so ga postavili v okviru participativnega proračuna občine Krško in z njim še popestrili športni park, ki ga sestavljajo že travnato in asfaltno igrišče za nogomet, balinišče, tenis igrišče, igrišče za odbojko na umetni travi ter otroška igrala. »S postavitvijo fitnes naprav smo obiskovalcem omogočili možnost dodatne rekreacije. Naprave za vadbo so izdelane s posebnim poudarkom na varnosti, funkcionalnosti in ne nazadnje privlačnosti. Želimo si, da bi privabile čim več rekreacije željnih obiskovalcev in povezale krajane iz obeh krajevnih skupnosti,« je dejala Gomilškova o fitnes parku, ki so ga sicer postavili že pred časom, a še ni bilo priložnosti za uradno odprtje.

P. P., foto: P. P. in ŠD Dolenja vas

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»