Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Sončkova obnovitvena kolonija v Vili Lavanda

Objavljeno: Torek, 19.10.2021    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
20210829_135556
V zadnjem tednu avgusta  smo izvedli obnovitveno kolonijo za odrasle  na Pašmanu. Tudi ta je bila svojevrstno doživetje, saj je del kolonije že predstavljala sama pot in vožnja do želenega cilja. 

S 4 kombiji smo se podali zgodaj zjutraj proti hrvaški. Na cilj smo prispeli proti poldnevu, sledila je namestitev, zvečer pa uvodni sestanek kako in na kakšen način bo kolonija potekala. Tudi odrasli so imeli delovno terapijo, kinezioterapijo, refleksno masažo stopal. Vodne aktivnosti, kot so supanje, vožnja z banano in tubo pa je lahko vsak preizkusil po svojih zmožnostih. Vožnja s čolnom je bila zelo prijetna, še bolj atraktivna pa jim je bila vožnja z vodnim skuterjem.
20210822_103013
Seveda pa so imeli na voljo tudi potapljanje. Vse aktivnosti so se odvijale vsak dan. Imeli so tudi izlet po okoliških krajih. Tudi pri pripravah obrokov so sodelovali vsi udeleženci. Namen kolonije je bil, da so udeleženci čim bolj samostojni pri aktivnostih, ki jih sami zmorejo, sicer so imeli  pomoč prostovoljcev ali osebnih asistentov. Nekateri so se tovrstne kolonije prvič udeležili. Vseskozi je naš cilj in naš interes, da  med sabo navezujejo stike, da se lahko tudi v lokalnem okolju srečujejo, družijo in so aktivni. Z osebno asistenco se je marsikomu kvaliteta življenja izboljšala, saj starši vsega ne moremo nadomestiti.   

Društvo Sonček Posavje
 
« Nazaj na seznam
»