Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Športni konec tedna na Zdolah

Objavljeno: Četrtek, 17.06.2021    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
kolesar-1
Minuli konec tedna smo na Zdolah preživeli v športnem duhu. Tudi mi smo bili počaščeni z »obiskom« kolesarske dirke po Sloveniji, ki se je odvijala v petek, 11. junija.

Člani društva, krajani in ostali ljubitelji kolesarstva smo se zbrali ob glavni cesti, opremljeni z navijaškimi majicami, transparenti in zastavicami … Glasno in smo navijali za vse in jih vzpodbujali k uspešno prekolesarjeni še zadnji etapi petkove dirke. Navijaško razpoloženi smo ob igrišču poklepetali in se zabavali, nato pa se je del ekipe navijačev pridružil ostalim na Trgu Matije Gubca, kjer so na cilju pričakali utrujene kolesarje.

pohod-7
V nedeljo, 13. junija, pa smo se člani THD Zdole in drugi krajani odpravili na tradicionalni Vidov pohod iz Potoč mimo perišča, za katerega naši fantje zelo lepo skrbijo in kosijo pohodno pot in okolico. Pot smo nadaljevali čez Goše mimo nekdanje počitniške hiše Ivana Ivačiča do Kostanjka. Spotoma smo dobili tudi "prvo pomoč" v Njivcah, da je bila dosega cilja lahkotnejša. V Kostanjku smo se udeležili svete maše pred cerkvijo Sv. Vida, kateri potres v mesecu decembru ni prizanesel in jo je dodobra pretresel. Zaključek pohoda smo imeli na domačiji Špiler. Dogodka sta se odvija v sodelovanju s Centrom za podjetništvo in turizem Krško.

Vir: THD Zdole
 
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

29.10.2020 | Redakcija

Postrv po babičinem receptu

09.01.2020 | Redakcija

Edini ohranjen uskoški stolp