Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Srečali so se starejši upokojenci, želijo pa si več mlajših

Objavljeno: Petek, 27.01.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija
DSC_8400

Na srečanju se je zbralo okoli 80 starejših upokojencev.

Društvo upokojencev Krško je v četrtek dopoldne v hotelu City v Krškem pripravilo tradicionalno januarsko srečanje članov društva, ki so dopolnili 80 in več let.

V krško društvo je včlanjenih blizu 900 upokojencev, med katerimi je tretjina oz. 330 starih nad 80 let. Vsem so poslali vabila na srečanje, odzvalo se jih je okoli 80, ostali so bodisi zaradi bolezni bodisi zaradi drugih razlogov niso mogli priti, je pojasnila predsednica društva Snežana Resman. Vsem pošljejo čestitko za rojstni dan, med njimi so tudi štirje, ki bodo letos dopolnili 100 let in bodo deležni posebne pozornosti.
DSC_8440

Program je povezovala Vidka Kuselj, s pesmijo pa sta ga popestrila Zdenka in Andrej Pinterič.

»Posebej smo ponosni na takšna srečanja, kot je današnje,« je poudarila predsednica in naštela še nekaj drugih aktivnosti društva, od programa Starejši za starejše, do organiziranih ročnih del in telovadbe za starejše. Kot težavo navaja predvsem upadanje članstva, saj se mladi upokojenci ne včlanjujejo v društvo oz. svoje potrebe in interese uveljavljajo v raznih drugih društvih. »Naša prioriteta v letošnjem letu je pridobiti nove, mlajše člane. Izvedba takšne prireditve namreč ne more sloneti na dveh ali treh ljudeh, ampak mora biti vključeno večje število članov na terenu, mi pa smo tudi že v letih, ko nam to ni več najbolj enostavno,« je še dodala prizadevna predsednica DU Krško.
 
Na tokratnem srečanju starejših upokojencev, ki ga v minulih dveh letih ni prekinila niti epidemija covida-19, so zbrane nagovorili še direktorica DSO Krško Ani Nuša Masnik, ki jim je predstavila nekatere oblike institucionalne pomoči za starejše, ter predsednica Mestne četrti Krško Tajana Dvoršek, ki je obljubila tudi nadaljnjo podporo pri delovanju društva. Ob povezovanju Vidke Kuselj sta za kulturni program s pesmijo poskrbela Andrej in Zdenka Pinterič, za pogostitev pa v krškem hotelu.

P. P.
« Nazaj na seznam
»