Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Srečko osrečuje ulice – ulično delo v mestni občini Krško

Objavljeno: Petek, 24.03.2023    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Slika1
Spomladi se naš mobilni dnevni center – kombi Srečko poda na ulice. V Zavodu za mladino in šport Krško se namreč že vrsto let odpravljamo na naše ulice, kjer se družimo z mladimi.

Ulično delo vedno zajema tudi nek element presenečenja, saj nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Mladi pridejo do nas sami in so nas vedno zelo veseli. Z njimi igramo košarko, badminton, odbojko in, seveda, tudi nogomet. Veliko pa se z njimi tudi »samo« pogovarjamo. Opažamo, da jim je veliko do pogovora in predvsem do tega, da se nekdo z njimi ukvarja. Pogovarjamo se o marsičem, od tega, kaj radi počnejo v prostem času, kaj bi radi delali, ko bodo odrasli, koliko časa preživijo na telefonu, kaj najraje gledajo na Tik Toku, do tega, za kateri nogometni klub navijajo. Na uličnem delu se nam pridružijo tudi naši prostovoljci, ki nam pomagajo pri različnih aktivnostih. Letos pa se nam bodo pridružili tudi prostovoljci iz Zveze prijateljev mladine Krško. Spodaj je nekaj utrinkov iz našega prvega letošnjega druženja.
Slika3


Zdaj, ko se je malce otoplilo, bo Srečko na terenu vsako sredo in četrtek. Ob slabem vremenu pa so mladi lepo vabljeni v naš dnevni center Freedom v Zavodu za mladino in šport Krško.

Vir: ZMŠ Krško
Foto: Urška Pisek, Nika Pirc
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte