Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

1. Krampuslauf v Kapelah privabil skupine in obiskovalce od vsepovsod

Objavljeno: Torek, 29.11.2022    Rubrika: PANORAMA Redakcija
1_kapelski_krampuslauf (41)

Kapelski krampusi v mimohodu

Po nekaj prestavitvah zaradi koronskega obdobja so v Turističnem društvu Kapele oz. njegovi sekciji Kapelski krampusi na zadnjo novembrsko soboto končno le uspeli organizirati 1. kapelski Krampuslauf, ki je za krstno izvedbo privabil lepo število skupin parkeljnov oz. krampusov iz Slovenije, še posebej pa so bili veseli številnih obiskovalcev, ki so prišli od vsepovsod.

Predstavilo se je deset skupin: Dobovske čarovnice, Vražji krampusi, Žetalski krampusi, Krampus Iberlauf, Rovtarski parkeljni izpod Boncle, Böltinski krampusi, Kungoški parkli, Hudobni duhovi s Trnja, Solčavski tajflni in Kapelski krampusi kot gostitelji. Vseskupaj je bilo približno 130 nastopajočih. Povorka se je začela na kapelskem 'placu' in se vila proti Podvinjam, vse do odra pri poslovilni vežici v Kapelah. Obiskovalci, ki jih je bilo po nekaterih ocenah krepko čez tisoč, so se nakopičili ob označeni trasi in uživali v mimohodu nastopajočih, ki so poskrbeli za marsikatero vragolijo, s pomočjo pirotehničnih sredstev in svetlečih oči pa so v večernih urah pričarali še toliko bolj spektakularno kuliso.
1_kapelski_krampuslauf (85)

Da je bil Krampuslauf še toliko bolj spektakularen, so poskrbeli tudi nastopajoči s pirotehniko.


Predsednik TD Kapele in sovodja skupine Kapelski krampusi Robert Lubšina je bil po prireditvi kar malo vzhičen: "Prvič v Kapelah! Spektakularen Krampuslauf, ki je uspel nad pričakovanji. Kapelski krampusi smo veseli, da so se nam pridružile skupine od vsepovsod in navdušile občinstvo. Parkeljni, čarovnice, angeli in seveda Miklavž so poskrbeli za poseben in nepozaben večer ter nas popeljali adventu naproti. Še ena uspešna prireditev v Kapelah, ki bo zagotovo postala tradicionalna!" Za naslednje leto imajo namreč že določen datum 2. Krampuslaufa v Kapelah - 25. 11. 2023, Lubšina je še dodal, da se obeta tudi mednarodna udeležba, saj imajo že najavljene skupine iz Hrvaške in Italije. 
1_kapelski_krampuslauf (18)

Dobovske čarovnice v akciji


Za zabavo, ki se je zavlekla pozno v noč, sta poskrbela ansambel Jug iz Virštanja in posavska zasedba D'Palinka.

R. R., foto: Franc Šavrič

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte