Časopis za pokrajino Posavje
26.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

10 let Bubke

Objavljeno: Četrtek, 11.10.2018    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
01Sergey Bubka v Bubki.jpg.

Lastnik lokala Bubka Ivan Kostevc - Gianni in atletska legenda Sergey Bubka

Legendarni Sergey Bubka jih sicer šteje 54, prav njegov obisk lokala Bubka pred dvema letoma v Dečnem selu pri Brežicah pa je bil vrhunec v delovanju Bubke, ki bo v teh dneh proslavila prvo desetko.

Bubka, ki je ime dobila po vzorniku lastnika Ivana Kostevca - Giannija, ki je bil nekdaj uspešen skakalec s palico, je nastala z idejo, da na podeželju preko športa in zabave poveže vse generacije. V desetletju se je zvrstilo ogromno manjših in večjih dogodkov, med njimi tradicionalni, kot so: Bubkina odprta kuhja, kresovanje, Skok čez Bubko, pustovanje, noč čarovnic, motoristično srečanje, traktorijada ...

Zgodba Bubke pa je najvišje priznanje dobila z obiskom svetovnega rekorderja v skoku s palico od leta 1993 do 2014 Ukrajinca Sergeya Bubke, ki je leta 2016 obiskal »svoj« lokal v Sloveniji.

Bubka piše zgodbo naprej. Svojo okroglo obletnico bo z veliko zabavo proslavila ta vikend. Petek bo v znamenju Petkove pumpe, prvič pa se bodo pred domačim pragom predstavili tudi GMT burgerji. V soboto od 12.00 dalje pa bo pripravila letos že drugo Bubkino odprto kuhjo, ko se bodo predstavili lokalni ponudniki hrane in vina.

L. Z.
« Nazaj na seznam