Časopis za pokrajino Posavje
6.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

12. blagoslov motoristov v Leskovcu pri Krškem

Objavljeno: Torek, 14.05.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Leskovec-blagoslov motoristov (21)
V soboto, 11. maja, so Sunny Ridersi v Leskovcu pri Krškem (nekdanje Trpeče) izvedli 12. blagoslov motorjev, motoristk in motoristov.

Resda se je v popoldanskem času vreme malo poslabšalo, vendar zaradi tega dogodka niso odpovedali. Po začetni pogostitvi z domačimi dobrotami je sledil blagoslov okoli 50 motorjev, ki ga je letos izvedel Igor Stepan, župnik iz Šmihela pri Novem mestu. Nato je sledila tako kot lani panoramska vožnja do kmečkega turizma Radej na Sremiču. Po kratkem postanku, okrepčilu ob glasbi in pecivu, je vožnja potekala preko krškega mostu, Velike vasi do Vile Iris v Brezovski Gori (pijača in zopet pecivo) do začetne točke, kjer nas je že čakala topla hrana (odojek in domači kruh).
Leskovec-blagoslov motoristov (17)


Ob počasni vožnji si je vsakdo lahko še ogledal sremiške gorice, nazaj je sledil čudoviti pogled na Krško, v Vili pa ogled mini živalskega vrta. Tudi letos je celotna vožnja in srečanje potekalo brez nevšečnosti, zato hvala vsem, ki so se udeležili počasne vožnje s panoramskim ogledom. Hvala Vinski kleti za pomoč, gostišču Radej, Vili Iris, Okrepčevalnici Pepi, DLM Matija Gubec za zapiranje odsekov in seveda vsem, ki so prinesli domače dobrote.  
 
Anton Hruševar
 
« Nazaj na seznam