Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

2. del usposabljanja prostovoljcev za delo na preventivnem projektu »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«

Objavljeno: Petek, 29.11.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
slika1 (4)
V Mladinskem centru Brežice smo v torek, 26. 11. 2019, v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje izvedli 2. del usposabljanja za prostovoljce in mladinske delavce za vodenje preventivnih delavnic v okviru preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«. Delavnice na temo preprečevanja zasvojenosti izvajamo za učence v osnovnih in srednjih šolah v občini Brežice.

Udeleženci usposabljanja so spoznali še nekaj praktičnih in uporabnih metod dela z mladostniki na tovrstnih preventivnih delavnicah ter pridobili še nekatera znanja za izvedbo delavnic. Usposabljanje, ki ga je izvedla vodja preventivnih delavnic sociologinja mag. Danijela Švajger, je potekalo interaktivno v obliki delavnice, ki je temeljila na principih izkustvenega učenja. Delavnica je bila sestavljena iz uvodnega spoznavnega, tematskega in zaključnega dela z evalvacijo.

Spomnimo, da preventivne delavnice v okviru projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« v šolskem letu 2019/2020 izvajamo 16. leto zapored. Delavnice izvajamo za devetošolce in srednješolce na vseh osnovnih in srednjih šolah v občini Brežice. Namen projekta je preprečevanje zasvojenosti oziroma zmanjševanje škode. Osnovni cilj delavnice je ozaveščanje mladih o škodljivosti rabe dovoljenih in nedovoljenih drog ter promoviranje zdrave, torej varne zabave.

V novembru, ki je mesec preprečevanja zasvojenosti, smo program »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« izvedli za devetošolce v OŠ Globoko in v OŠ Maksa Pleteršnika Pišece. V decembru bomo skupaj z nekaterimi udeleženci usposabljanja delavnice izvedli v OŠ Velika Dolina in kmalu po novem letu tudi v Ekonomski in trgovski šoli Brežice.

Udeležencem usposabljanja se zahvaljujemo za sodelovanje na preventivnem projektu. Želimo jim prijetno izkušnjo dela z mladostniki.

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.

Za VGC Posavje zapisala: mag. Danijela Švajger
« Nazaj na seznam