Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

2. ženska salamijada in modna revija

Objavljeno: Sobota, 11.03.2017    Rubrika: PANORAMA    Ogledov: 4350Redakcija
DSCN8617

Letošnje zmagovalke 2. ženske salamijade (od leve proti desni): lanskoletna zmagovalka Jelka Robar je osvojila drugo, Marija Štih prvo, Mateja Zakšek pa tretje mesto.

Na včerajšnji dan mučenikov je v dvorani Alberta Felicijana na sevniškem gradu potekala drugo leto zapored ženska salamijada, v starem starem sevniškem mestnem jedru pa je Društvo salamarjev Sevnica pripravilo že 56. salamijado, na katero imajo ženske vstop le, če plačajo štefan vina za vsako omizje (to naj bi doslej naredila le ena domačinka).

DSCN8633

Na sevniški grad so prišli tudi nekateri »mučeniki«. Morda so pogrešali na »moški« salamijadi žensko družbo.

Dobro obiskan dogodek, na katerem je komisija med 30 vzorci domačih salam razglasila tri najboljše izdelovalke te domače dobrote, je spremljala še modna revija. Na njej so predstavili nove modele sevniške Kopitarne za pomlad - poletje 2017 modne oblikovalke Maje Štamol Droljc, ki je oblikovala tudi oblačila za nastopajoče manekenke. Med njimi sta bili tudi dve iz sevniške občine - Jana Koteska iz Loke pri Zidanem Mostu ter Nataša Pinoza iz Sevnice, ki je bila nekaj časa tudi »prvi obraz« Kopitarne Sevnica. Po modni brvi se je sprehodila še ena Sevničanka - Tina Tomšič, ki si že uspešno utira pot v modni svet. Pričeske je manekenkam oblikovala sevniška frizerka Nuša Planinc Senica.

Za še prijetnejše vzdušje je z glasbenim nastopom poskrbela Nuša Derenda, za zaključek pa še Vilinke. Sproščeno druženje se je nato nadaljevalo ob dobrotah Kmečke zadruge Sevnica in modri frankinji iz grajskega vinograda, svoje izdelke pa je predstavilo tudi sevniško družinsko podjetje Lekos.

S. R.

 
« Nazaj na seznam
»