Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

22. Štritofova salamijada

Objavljeno: Torek, 23.04.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
22. Štritofova salamijada

Prešerno vzdušje na prireditvi

V soboto, 20. aprila, je bilo v Prosvetnem domu v Artičah 22. tekmovanje izdelovalcev domačih salam v organizaciji Društva salamarjev Štritof.

Tudi letos je imela strokovna komisija (Franc Sotošek – predsednik, Jože Hudina, Dejan Kokot, Albert Lorber, Miha Pribožič in Miran Kozmus), ki je dan pred tem v okrepčevalnici Štritof ocenjevala zunanji videz salame, prerez, vonj in okus, veliko dela, saj je morala oceniti kar 76 vzorcev. Kot je dejal predsednik komisije, je bilo letos dovolj časa za zorenje salam, zato tudi nobena ni bila izvržena ali neokusna.
22. Štritofova salamijada

Najboljši trije salamarjiNaslednji dan zvečer so vsi navzoči ob postrežbi oddanih vzorcev, glasbi ansambla Trio Suha pipa in Pihalnega orkestra Kapele nestrpno pričakovali, kdo je izdelal najboljšo salamo. Po podelitvi priznanj za sodelovanje, ki so jih podeljevali Franc Sotošek, poslanec v Državnem zboru Igor Zorčič in Nuška Štritof, je ob 24. uri sledila še razglasitev zmagovalcev. Najboljšo salamo je izdelal Silvo Vide iz Grobelj pri Šentjerneju, nagrado (TPV prikolico) mu je podelila predstavnica TPV, drugo mesto je osvojil Janez Peterlin (Avtoline Krško - 100 žetonov za pranje) in tretje mesto družina Tomažič (kmetija Pribožič - odojek).

Kot je še dejal gostitelj Franc Štritof, je želja Društva salamarjev Štritof Artiče, da se takšna tradicija še nadaljuje, po tako velikem številu prisotnih ali obiskovalcev pa se ni bati, da se to ne bi uresničilo, zato se vsem tudi zahvaljuje za prinešene vzorce in prijetno druženje, ki je ob glasbi in plesu potekalo do jutranjih ur. 

Anton Hruševar
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

05.05.2020 | Redakcija

140-letnica v dobri kondiciji

12.09.2019 | Redakcija

Solatarska ciza z Drnovega