Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

22. tekmovanje Gasilske zveze Radeče

Objavljeno: Sreda, 13.06.2018    Rubrika: PANORAMA
GZ Radeče_2018-06-09_22. tekmovanje GZR (54)_min
Drugo junijsko soboto je na radeškem stadionu potekalo mladinsko, člansko in veteransko gasilsko tekmovanje, katerega se je udeležilo skupno 21 gasilskih ekip.

V prvem delu tekmovanja so se tri pionirske desetine pomerile v vaji z vedrovko in dve mladinski ekipi v mokri hidrantni vaji, v drugem delu, ki je bil zaradi večjega števila sodelujočih desetin obsežnejši, pa je potekal boj za čim višje uvrstitve v vaji z motorno brizgalno za člane in članice ter v hidrantni vaji in vaji raznoterosti za veterane.
 
GZ Radeče_2018-06-09_22. tekmovanje GZR (82)_min
Da je gasilski tekmovalni dan potekal brez zapletov, so skrbeli predsednik tekmovalnega odbora, Rado Mrežar, vodja tekmovanja, Karl Klembas, vodja B komisije, Leon Žlajpah in tehnični vodja, Matjaž Šuligoj, nad ocenjevanjem pravilnosti izvedbe pa je bdelo štirinajst sodnikov iz domače, radeške gasilske zveze in iz sosednje, hrastniške.
 
Prvouvrščenim v posamezni kategoriji so na zaključnem delu, ob razglasitvi rezultatov, podelili pokale, vse nastopajoče desetine pa so prejele priznanja za udeležbo. Tudi letošnje leto je, že po tradiciji, največ pokalov osvojilo Prostovoljno gasilsko društvo Jagnjenica - ti so slavili v šestih izmed skupno sedmih kategorij: članice A, člani B, članice B, mladinci in veterani, v pionirski konkurenci pa so zmagali otroci iz PGD Svibno.
 
Posebnosti tekom nastopov desetin na tekmovanju ni bilo, si pa je med izvedbo vaje ena izmed gasilk izpahnila ramo (na osnovi poškodbe iz preteklosti), a kljub bolečinam stisnila zobe in opravila svoje naloge v funkciji cevarke 1 ter se s sotovarišicami ob razglasitvi razveselila največjega pokala za 1. mesto.
 
181 gasilcev, vse od najmlajših pionirjev pa do najstarejših veteranov je sobotni gasilski dan preživelo v duhu zdrave tekmovalnosti in prijetnega druženja, izza ograje pa so jih spodbujali starši, prijatelji in društveni kolegi.
 
Doroteja Jazbec
 
« Nazaj na seznam