Časopis za pokrajino Posavje
5.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

25 otrok na Počitniških muzejskih doživetjih

Objavljeno: Sreda, 01.07.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Mestni muzej Krško-Počitniška muzejska doživetja-radioamaterstvo (6)

Udeleženci so si najprej ogledali razstavo o 60-letnici Radiokluba Krško ...

V Mestnem muzeju Krško so se danes pričela dvodnevna Počitniška muzejska doživetja, počitniške delavnice, ki se jih udeležuje 25 otrok do 12. leta starosti.

V Kulturnem domu Krško, v okviru katerega sodi Mestni muzej Krško, že nekaj let prirejajo Poletna muzejska doživetja, pri čemer sodelujejo z Mladinskim centrom Krško in v delavnice vključujejo otroke, ki so tam na celotedenskih počitniških aktivnostih. »Vsako leto pripravimo program, vezan na določeno razstavo.
Mestni muzej Krško-Počitniška muzejska doživetja-radioamaterstvo (36)

... nato pa so se seznanili še z radioamatersko opremo.

Prejšnja leta je bila to razstava 80. so bila leta … v Krškem, letos pa razstava Radioamaterstvo: 60 let Radiokluba 'Krško', za katero smo presodili, da bi bila lahko zanimiva za otroke,« je povedala Anita Radkovič iz Mestnega muzeja Krško. Udeleženci delavnice so si tako v dveh skupinah ogledali omenjeno razstavo, po kateri jih je popeljal starosta krških radioamaterjev Janez Kuselj - Janko, pri izvedbi delavnice pa so sodelovali tudi Sebastijan  in Tomislav Haring ter Boško Karabaš. Nato jih je Simona Stipič popeljala po bližnji okolici muzeja v starem mestnem jedru Krškega, udeleženci so si v Galeriji Krško ogledali aktualno razstavo Roberta Lozarja Praznine in črvine, nato pa so si pred muzejem ogledali še radioamatersko opremo in jo tudi preizkusili v t. i. lovu na lisico.
 
Udeleženec delavnice Jakob Petrič iz Krškega je povedal, da se rad udeležuje počitniških delavnic in tudi tokratna mu je bila všeč. »Drugače igram nogomet, plavam in igram kitaro, radioamater pa nisem, ampak mi je to zanimivo,« je povedal. Tudi Ivi Hočevar z Zdol je bila delavnica zelo všeč, čeprav se je z radioamaterstvom prvič srečala. »Rada pomagam in se igram, med počitnicami pa rada hodim na takšne delavnice, cel teden sem v MC Krško,« je dejala.
 
Jutri bodo počitnikarje sprejeli na gradu Rajhenburg, kjer bo pod vodstvom Zinke Junkar potekala delavnica ODTISI, OꓷꓕIꙄI, povezana s stalno razstavo o trapistih. Slednji so v samooskrbnosti imeli tudi svojo tiskarno, otroci pa bodo po njihovem vzoru na majice tiskali motive, ki jih bodo pred tem sami ustvarili.

P. P.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

01.08.2020 | PANORAMA

Krompir naš vsakdanji

02.08.2020 | PANORAMA

Ali ste vedeli ...

31.07.2020 | PANORAMA

Jabolka za sprehajalce