Časopis za pokrajino Posavje
18.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

25. zbor članov Društva vinogradnikov Sremič

Objavljeno: Sreda, 11.03.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
25. obcni zbor dv sremic

Občnega zbora sremiškega vinogradniškega društva se je udeležila dobra polovica članstva.

Člani Društva vinogradnikov Sremič so se 5. marca zbrali na 25. rednem občnem zboru članov. Zbralo se je okoli 70 članov, katere je na začetku prav lepo pozdravil predsednik društva Jože Kodela. V nadaljevanju je letni zbor potekal v znamenju podanih poslovnih in finančnih poročil za minulo leto, kakor tudi načrtovanih aktivnosti v letošnjem letu.

Sicer društvo poleg že utečenih delavnic, predavanj ter udeleževanja na sejmih in drugih dogodkih, vsako leto doda nekaj novega. Tako so v letošnjem letu prvič organizirali praznovanje vinogradniškega praznika - praznik sv. Vincenca, zavetnika vinogradnikov. Ob tej priložnosti so opravili tudi prvi rez vinske trte. Sicer je društvo eno redkih vinogradniških društev, v katerem članstvo v vseh kletih narašča, saj je sedaj vanj vključenih že dobrih 140 vinogradnikov in podpornikov pridelovanja vinske kapljice.

Najpomembnejši letošnji dogodek, ki ga bodo v prihodnjem mesecu organizirali v društvu, je praznovanje 25. praznika vina ob Bizeljsko – sremiški vinski cesti. Jubilejni dogodek je načrtovan za 3. april v krškem Kulturnem domu, kjer ga nameravajo  obeležiti z bogatim kulturnim programom in podelitvijo društvenih priznanj vsem najbolje ocenjenim vinom v letošnjem letu, po zaključku pa bo v avli kulturnega doma potekala še pogostitev z degustacijo najboljših vin (v  kolikor bo spričo trenutnih sprememb prišlo do prestavitve termina prireditve, bodo v društvu pravočasno obvestili javnost).

B. M., vir: DV Sremič
« Nazaj na seznam