Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

28. zimski festival na OŠ Bizeljsko

Objavljeno: Nedelja, 27.01.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
28_zimski_festival_os_bizeljsko10

Občinstvo so med mlajšimi pevci prepričali Lan, Maj Luka in Zal Petrišič.

Zimski festival je glasbena prireditev na bizeljski osnovni šoli z dolgoletno tradicijo. Letos je potekal že osemindvajseti. Vsako leto pritegne številne obiskovalce, ki do zadnjega kotička napolnijo šolsko telovadnico.

28_zimski_festival_os_bizeljsko22

Med starejšimi pevci je največ glasov poslušalcev in strokovne komisije prejela Vita Stermecki.

Letošnja prireditev se je začela s plesnimi točkami učenk in učencev različnih starosti. Živahni ritmi in gibčni plesalci so razbili napetost pred resnim tekmovalnim delom. Za čim boljšo uvrstitev so se v kategoriji mlajših pevcev pomerili Lenart Stermecki, Lan, Maj Luka in Zal Petrišič, Sara Zelić, Nikita Hvalc, Amell Delić Mehani, Anja Vasiljević, Sara Rubin, Špela Jagodič, Anej Kovačič in Nik Sokler, Bruno Ivanuš ter Santeja Ivnik. Strokovna komisija v sestavi Natalija Novak, Metka Lorger, Anamarija Šimičić ter Katja in Boštjan Povše je dodelila tretje mesto bratom Petrišič, drugo Špeli Jagodič in prvo Anji Vasiljević. Občinstvo so prepričali Lan, Maj Luka in Zal Petrišič s pesmijo Kingstonov Mi delamo galamo.

Med starejšimi pevci so se pomerili Kristian Runtas, Vita Stermecki, Živa Malus, Ana Travnikar, Anja Lipej, Kiara Slovic in Gail Maryien Parreno. Največ glasov poslušalcev je prejela Vita Stermecki s pesmijo What's up, ki je prepričala tudi strokovno komisijo. Le-ta je na drugo mesto uvrstila Anjo Lipej, na tretje pa Kiaro Slovic. Spremljevalne pevke mlajših tekmovalcev so bile Zala Kastner, Nika Križnik, Lana Miketek, Maša Mužar in Neža Žmavc, starejše pa so spremljali Sian Dobravc Škof, Manca Mihelin, Bojana Lupšina in Etijan Hvalc.

Med štetjem glasov so se predstavili še pevci prvega triletja Jan, Nea, Sebastjan, Emili in Nika, Eva, Tinkara, Tjaša, Lan in Aleksander, četrtošolci s skečem, devetošolka Manca s svojim čudovitim glasom ter njena sošolka Paula s plesno točko. Za posladek je poskrbela še skupina zaposlenih z glasbeno točko in navdušila. Za glasbeno spremljavo je poskrbel Vilko Urek, voditeljski trio pa so sestavljali Tjaša Župevc, Gašper Narat in Erazem Tonkli. Kot je že v navadi, so vsi tekmovalci prejeli steklene snežinke, najboljši pa pokale, ki jih je tudi letos izdelal Daniel Štus iz Kozjega.

Tekst in foto: Lea Babič
« Nazaj na seznam
»