Časopis za pokrajino Posavje
3.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

4. smučarski dan PGD Cerina

Objavljeno: Torek, 28.01.2020    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
IMG_0948
PGD Cerina za svoje člane in tudi zunanje udeležence že nekaj let zadnji vikend v januarju organizira smučarski dan. Letos so svoje gasilce in njihove družine že četrtič peljali na enodnevno smučanje na smučišče Trbiž-Višarje v Italiji. Organizacijo izleta je tudi letos prevzel Aleksander Bratanič.

Športni dan se je res dobro prijel: termin in lokacija sta postala že tradicionalna, pa tudi smučarska ekipa, ki v Cerini do zadnjega kotička napolni avtobus, ostaja iz leta v leto več ali manj ista.

Tako je v soboto, 25. 1. 2020, smučarska karavana zgodaj zjutraj napolnila avtobus s smučarsko opremo in se odpravila proti trbiškemu smučišču. Vožnja je potekala v veselem vzdušju, ugodne vremenske razmere pa so kasneje na smučišču poskrbele za odlično smuko, čudovite zimske razglede ter prijetno druženje na sedežnicah in na terasah smučarskih koč. Tradicionalne pri cerinskem smučarskem dnevu so žal tudi poškodbe, a smo jo smučarji letos odnesli le z lažjimi padci in milejšimi praskami, ki niso pokvarile uspešne celote.

Produktiven dan se je tudi zaključil sproščeno: kot je že navadi, smo se tudi tokrat na poti domov ustavili v brunarici Kosobrin pod kranjskogorskim smučiščem, kjer nas vsako leto gostoljubno sprejmejo. Tu smo zaplesali in zapeli ob ritmu zimskih uspešnic, nazdravili že 4. uspešnemu smučarskemu dnevu PGD Cerina ter se v večernih urah varno vrnili domov.

Lara Oštrbenk
« Nazaj na seznam