Časopis za pokrajino Posavje
21.11.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

5-letni Din v Dubaju blestel v hitrostnem računanju

Objavljeno: Četrtek, 30.11.2017    Rubrika: PANORAMA Redakcija
23844702_618444385213234_1848776589279817115_n

Mali šampion Din v Dubaju s staršema

V soboto, 25. 11. 2017, je v Dubaju potekalo tretje mednarodno tekmovanje v hitrostnem računanju na abakus, ki so se ga udeležili otroci s celega sveta ... Posavski Brainobrainovec 5-letni Din Mujakić se je na tekmovanju odrezal odlično! Domov je prinesel najvišje možno priznanje (pokal).

Na tekmovanju so skušali otroci v 3 minutah rešiti pravilno čim več računov. Na nižjih stopnjah so računali na abakus, otroci na višjih stopnjah pa s pomočjo mentalne aritmetike (abakus v mislih). Tekmovanje je potekalo v več skupinah, glede na starost in osvojeno stopnjo metode Brainobrain.

Kaj je Brainobrain? Brainobrain je eden najbolj uspešnih izobraževalnih programov, ki že vrsto let uspešno spreminja življenja otrok po vsem svetu. Ima več kot 600 uspešnih licenciranih centrov po vsem svetu, več kot 100 tisoč vključenih otrok. Njegov cilj je, da otrok povsem prebudi svojo genialnost in doseže višje življenjske cilje, z uporabo vseh svojih miselnih sposobnosti.

Brainobrain v Sloveniji

Gre torej za metodo učenja, ki je tudi v Sloveniji prisotna že od leta 2014. Vse več staršev vpisuje otroke v program. Zakaj? Ker ima Brainobrain program dva pomembna, poglavitna cilja: celosten razvoj otroških možganov in razvoj otrokove osebnosti. Celosten razvoj možganov dosegajo z edinstveno kombinacijo računanja na abakus in metodologijo VAK. Razvoj osebnosti pa z določenimi NLP tehnikami, ki so integrirane v program. Brainobrain torej razvija intelekt in osebnost pri otrocih, starih od 4 do 14 let in lajša učenje. Otroci s pomočjo programa razvijejo izjemno koncentracijo, fokus, domišljijo in ustvarjalnost. Razvija pa tudi otrokovo osebnost, in sicer pozitivno samopodobo, odločnost, vztrajnost, odgovornost, solidarnost ipd.

Alenka Hriberšek, BoB trenerka
« Nazaj na seznam
»