Časopis za pokrajino Posavje
13.11.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

6. kulinarično srečanje v Globokem

Objavljeno: Petek, 14.09.2018    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
kULINARICNI DAN 2018- (290)
Turistično društvo Globoko je pod okriljem Krajevne skupnosti Globoko organiziralo 6. kulinarično srečanje, ki je potekalo za Prosvetnim domom Globoko v soboto, 8. 9. 2018. Ker se z vremenom že nakazuje jesen in je bila letos narava dobrohotna ter je obilno rodila, smo se organizatorji odločili, da skuhamo nekaj zdravega in domačega. Pripravljali smo žitne kaše.

kULINARICNI DAN 2018- (287)
Kuhalo je 11 ekip, domača društva in organizacije ter gostujoča ekipa ED Cigani iz Dornave, ki so s svojim nastopom popestrili srečanje. Po oceni strokovne žirije je najboljšo kašo skuhala ekipa društva Harmonija.

Prireditev pod imenom Kulinarično srečanje v Globokem je postala tradicionalna. Organizator vsako leto določi drugo živilo za pripravo jedi. Ekipe so pripravile tako juhe, solate, priloge kot tudi sladice. Tudi organizatorji sami smo bili presenečeni, koliko različnih jedi lahko pripravimo iz kaše. Žirija pa se je kljub pestri ponudbi odločila za juho iz ječmenove kaše, ki jo knjiga Okusi Posavja uvršča med jedi, ki izvirajo iz posavskega okolja.

Sočasno je domače Športno društvo na igrišču za odbojko na mivki organiziralo turnir, saj šport in zdrava prehrana hodita z roko v roki.

Anica Novoselović, predsednica Turističnega društva Globoko
Foto: Davor Lipej
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki