Časopis za pokrajino Posavje
21.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

800-glava množica na pohodu po Brežicah prižgala lučke

Objavljeno: Torek, 04.12.2018    Rubrika: PANORAMA Redakcija
vrtec_mavrica_prizig_luck_v_brezicah42

Babica Zima je otrokom pripovedovala pravljico.

Tudi letos so v Vrtcu Mavrica Brežice organizirali pohod z lučkami otrok s starši in drugimi spremljevalci po brežiških ulicah, ki se je končal na brežiškem grajskem dvorišču. Pohoda se je udeležilo približno 800 ljudi.

vrtec_mavrica_prizig_luck_v_brezicah01

Pravljična kulisa brežiškega grajskega dvorišča

Na prvi decembrski ponedeljek je sprevod z lučkami startal izpred brežiškega vrtca in nato kmalu prišel na glavno brežiško ulico, kjer se je prvič prižgala letošnja novoletna okrasitev. Na čelu sprevoda sta bila župan Ivan Molan in ravnateljica vrtca Silvija Komočar, ki sta udeležence pripeljala do brežiškega gradu, kjer jih je čakal pravljični svet, saj je dvorišče v soju luči res kazalo čarobno podobo. Komočarjeva se je zahvalila otrokom, da so spet osvetlili in ogreli Brežice, ter se zahvalila tudi snovalcem programa, ki je bil tokrat v znamenju pravljice Babica Zima. Zbrane na grajskem dvorišču je pozdravil tudi župan in omenil, da je v občini že tradicija, da se praznični december prižge s pohodom vrtca in prižigom lučk.

Otroci in ostali, ki so prišli z njimi, so se lahko tudi pogreli s čajem in posladkali s piškoti, saj so bile pripravljene tudi stojnice. Omenjeni dogodek je bil tudi zaključek celodnevnega dogajanja v Posavskem muzeju Brežice, kjer so bila včeraj vrata na stežaj odprta za obiskovalce, saj je v čast rojstnega dneva našega največjega pesnika Franceta Prešerna potekal Ta veseli dan kulture.

R. R.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki