Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

90 let Ane Baznik

Objavljeno: Petek, 10.05.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
90 let Ane Baznik
V minulih dneh je Ana Baznik, rojena 3. 5. 1929, na Drnovem praznovala 90. rojstni dan. Tudi njena družina se med vojno ni mogla izogniti izgonu in bili so izseljeni v Nemčijo v Dresden.

Tam je imela srečo, saj je pristala v dobri družini, kjer so imeli pekarno in je tako ob pomoči pri peki pazila tudi njihove otroke. Kljub skromnosti in revščini po vojni si je ustvarila družino in v skupnem življenjem z možem Antonom so se rodili štirje otroci: Anica, Stane, Zvone in Alojz.
90 let Ane Baznik
Njeno življenje je bilo težko, skromno, vendar pošteno, skrbela je za dom, pomagala tudi drugim, hkrati pa je  sodelovala tudi v raznih  društvih. Največja in žalostna preizkušnja je bila, ko je boj z boleznijo izgubil sin in v istem letu še mož. Klub bolečini in žalosti je njeno življenje teklo dalje, ob bolečini pa so ji največjo podporo dajali njeni najbližji, predvsem vnuki in pravnuki ter tudi prijatelji in vaščani.

Da je njeno bogato življenje bilo opaženo, je potrjeno v teh dneh, ko so jo z obiski in pozornostjo razveselili poleg njenih najbližjih, sorodnikov, prijateljev, vaščanov in aktiva kmetic tudi podžupanja Ana Somrak, predsednik KS Leskovec Jože Olovec, predstavnica  Društva izgnancev Zdenka Žičkar, predstavnici RK Leskovec Helena Rogič in Karolina Cizerle … Vsi so ji zaželeli, da čas, ki ji je odmerjen, preživi v zdravju in majhnih srečah ter ohrani v srcu mladost.  

Anton Hruševar
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte