Časopis za pokrajino Posavje
12.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv
NUJNO OBVESTILO: Nedeljska elektro dela

90 let Ane Pavlin

Objavljeno: Petek, 05.07.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
90 let ane pavlin (5)
1. julija je svoj okrogli jubilej (90 let) praznovala Ana Pavlin iz Veniš, ki se je tudi rodila v tej vasi, kjer je odraščala s sestrama, bratom in očetom.

Ker so razmere tako nanesle, je ostala doma in skrbela za družino ter delala na domačiji. Leta 1941 je bila Ana skupaj z veliko sorojaki iz okoliških krajev izgnana v taborišče Weingarten v Nemčiji. Kasneje je v  času izgnanstva delo varuške in gospodinje opravljala pri nemški družini, takratni čas jih je ostal v lepem spominu.
90 let ane pavlin (8)
Leta 1957 se je poročila z možem Francem, s katerim sta si ustvarila dom in družino. V zakonu sta se jima rodila dva sinova, Martin in Branko. Ana je kot gospodinja skrbela za dom in vsakodnevno opravljala prenekatera dela na poljih in kmetiji. Dandanes jo razveseljujejo tudi štirje vnuki in vnukinje ter sedem pravnukov in pravnukinj. Svoj visoki jubilej je praznovala v krogu družine in sorodnikov.

Ob njenem osebnem prazniku so jo obiskali tudi podžupanja občine Krško, predstavniki Društva izgnancev, Krajevne skupnosti in Območne organizacije Rdečega križa ter ji zaželeli predvsem veliko zdravja.

Anton Hruševar
« Nazaj na seznam