Časopis za pokrajino Posavje
22.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

97 let Milke Zagorc

Objavljeno: Četrtek, 29.11.2018    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
DSC05385
V nedeljo je v Domu starejših občanov Krško že svoj 97. rojstni dan praznovala Milka Zagorc. Resda je imela rojstni dan v ponedeljek, 26. 11. 2018, a se je odločila, da ga bo praznovala na Gospodov dan.

Da je, kot je dejala, takega zdravja, gre tudi velika zahvala Bogu, ki jo že tako dolgo spremlja na njeni dolgoletni življenjski poti, pa še povabljenci so se njenega praznovanja lažje udeležili, ker ni bil delovni dan. Kot vedno je bila tudi tokrat polna energije in optimizma, obujala je stare spomine (veliko tudi motorističnih dogodivščin) in nima nobenega strahu, da ne bi mogla dočakati stotega rojstnega dne. Tudi tokrat je bilo praznovanje popestreno z glasbo in ker z veseljem rada zapoje, je ob spremljavi kitare (Hasim) prepevala svoje najljubše pesmi.
DSC05398
Kot pravi stari pregovor, nesreča nikoli ne počiva in tako se je tudi gospe Milki pripetila nesreča, pri kateri si je zlomila kolk, vendar je že uspešno prestala operacijo. Žal je tudi letos padla in si zlomila ključnico. Kljub temu je bila ob praznovanju vesela, saj, kot pravi, bo ob taki oskrbi sester, osebja v domu, ki so tudi pripravili hrano za praznovanje, in fizioterapevta Roka, tudi to premagala. Kljub vsem svojim pripetljajem in nezgodam Milka še vedno ostaja polna pozitivne energije z obilico sreče, veselja in zdravja v krogu sostanovalcev, prijateljev in svojih najbližjih. 
   
Anton Hruševar
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

10.05.2019 | PANORAMA

90 let Ane Baznik

12.05.2019 | PANORAMA

Zlati znak Damjani Grubar

17.05.2019 | PANORAMA

Za zdravje in vitalnost