Časopis za pokrajino Posavje
17.02.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Advent na Mostecu 2018

Objavljeno: Nedelja, 02.12.2018    Rubrika: PANORAMA Redakcija
advent_na_mostecu_2018_09

Obiskovalci so se lahko pogreli s kuhanim vinom ali čajem, dišalo pa je tudi po klobasah.

Na Mostecu so tudi letos, sedmič zapovrstjo, postavili enega izmed največjih adventnih vencev v Sloveniji, na katerem od sinoči že gori tudi prva lučka, saj se je na predvečer današnje prve adventne nedelje ponovno odvila prireditev Advent na Mostecu.

advent_na_mostecu_2018_27

Na Mostecu so sedmo leto zapored naredili enega največjih adventnih vencev v Sloveniji.

Po besedah predsednika Brodarsko-turističnega društva Mostec Stanka Savnika letošnji venec ni več zgrajen iz samega smrečja, saj bi ga bilo treba ogromno posekati, ampak so ga obdali z zeleno zaščitno ponjavo. Njegov obseg je enak kot že zadnja leta in predstavlja število hiš v vasi. Na ogled bo verjetno vse do februarja prihodnje leto. Blagoslov venca je po sveti maši v cerkvici sv. Fabijana in Sebastijana opravil dobovski župnik Matej Užmah, prvo lučko pa je prižgala ena od najstarejših vaščank Marija Merslavič.

advent_na_mostecu_2018_25

Predsednik Brodarsko-turističnega društva Mostec Stanko Savnik

Kulturni program so oblikovali učenci OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova in Gasilski pihalni orkester Loče. Kot je še dejal Savnik, so imeli nekaj let nazaj tudi že deset in več stojnic z raznimi lokalnimi izdelki, letos pa ni bilo pravega zanimanja, tako da sta bili poleg dveh stojnic mošanskega društva, iz katerih je dišalo po kuhanem vinu, čaju in klobasah, samo še dve, na katerih so učenke dobovske šole ponujale unikatne adventno-božične izdelke, ki so nastali izpod rok učencev šole. Savnik je še dodal, da je z obiskom letošnje prireditve kar zadovoljen, si pa želi, da bi v društvo prišle mlade moči, kajti po navadi vsa organizacija in priprava ter izdelava venca pade na nekaj starejših, ki pa tega ne bodo mogli početi v nedogled.

R. R.
« Nazaj na seznam