Časopis za pokrajino Posavje
25.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Akcija OZRK Brežice »Rešimo križe in težave na poti«

Objavljeno: Ponedeljek, 05.07.2021    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
1D8A7694
V poletnih mesecih je na cestah veliko voznikov, gneča povzroča nejevoljo, svoje naredijo še vremenske razmere (vročina ali neurja), kar vse vpliva na manjšo varnost v prometu. Območno združenje Rdečega križa Brežice je zato s preventivno akcijo »Rešimo križe in težave na poti« voznike opozarjalo in seznanjalo, na kaj morajo biti pozorni, ko se odpravijo na pot.

V soboto, 3. julija 2021, so prostovoljci OZRK Brežice Željko Srečkovič, Matija Kolarič, Božena Gudelj, Stanka Berstovšek, Tatjana Kosec, Mojca Florjanič, Jon Krajic Tomin, Meta Godec, Tanja Cizl, Vesna Živič in Klavdija Smajilovič voznikom, ki so zapeljali na benciske servise v občini Brežice (Petrol: Brežice Tovarniška; Brežice Trnje; Dobova, Bizeljsko in BS OMV Brežice), delili vodo in informativno zloženko z nasveti, kako ravnati, ko se odpravimo na pot, in kratkimi navodili, kako ravnati v primeru prometne nesreče ter TPO.
1D8A7936

Akcija je potekala v času, ko povsod po svetu še močno občutimo prizadetost zaradi covida-19. Ker je cepljenje priložnost, da se enostavno, varno in učinkovito zaščitimo pred tem obolenjem ter tako zaščitimo svoje ter tudi zdravje naših družinskih članov, prijateljev, sosedov, znancev in sodelavcev, so prostovoljci voznikom delili tudi zloženko Nalezimo se dobrih navad in tako spomnili na cepljenje.

Akcija je bila zelo dobro sprejeta, razdeljenih je bilo 788 plastenk vode in informativnih zloženk. Hvala donatorju Petrolu, ki je omogočil izvedbo akcije na BS in doniral 200 plastenk vode.

Prostovoljcem sta se pridružili tudi generalna sekretarka RKS Cvetka Tomin in predsednica OZRK Brežice Martina Živič. Za logistično podporo je poskrbela sekretarka Metka Jarkovič.

Vir: OZRK Brežice, foto: Aleš Černivec in OZRK Brežice
« Nazaj na seznam