Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Andrej Šifrer zaključil letošnji niz DŠB-jevih poletnih koncertov

Objavljeno: Sreda, 09.09.2020    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
sifrer_PK2020-3178

Andrej Šifrer

Občutek imamo, kot da bi se včeraj končal pouk in začele počitnice, vendar je žal ravno obratno. Počitnice so prišle h koncu in začel se je čas šole. V Društvu študentov Brežice smo do konca pripeljali tri poletne koncerte, ki so nam večere polepšali na grajskem dvorišču Posavskega muzeja Brežice.

sifrer_PK2020-3136

Člani DŠB s Šifrerjem

Kljub vsem omejitvam zaradi novonastale situacije v zvezi z novim virusom smo bili v društvu izredno aktivni in pod zvezdnato nebo najprej povabili Martino & Moreno Olić, nadarjeni sestri, ki sta v duetu znane priredbe pričarale na popolnoma nov način. Niz poletnih koncertov je nadaljeval znan umetnik Robert Petan, ki je skupaj z gosti predstavil spevni del repertoarja, skladbe, ki jih piše za druge izvajalce, ter tudi kakšno z nabora svojih modernejših, elektronskih komadov. Prvi septembrski četrtek pa je zaznamoval nihče drug kot Andrej Šifrer. Obiskovalci tudi tokrat niso bili prikrajšani zabave in prepevanja že vsem znanih komadov.

Veseli smo, da ste bili tudi letos del naše poletne glasbene zgodbe in nas zopet podprli z obiskom, kljub trenutnim nevšečnim razmeram. Zahvaljujemo se Posavskemu muzeju Brežice, nastopajočim in vam, dragi obiskovalci. Tudi letošnje poletje zaključujemo z obljubo, da bodo poletni večeri v naslednjem letu obarvani v DŠB barve in glasbene note priljubljenih izvajalcev.

Avtor: Lea Bosančić, aktivistka DŠB
« Nazaj na seznam