Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Anja – ujeta na drugi strani velike luže

Objavljeno: Četrtek, 26.03.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Anja Baškovč-coronavirus-ZDA

Anja Baškovč na ulicah New Yorka

Poklicali smo tudi Anjo Baškovč, ki se trenutno nahaja v New Yorku, drugače pa prihaja iz Brežic. Anja je sicer večino časa razpeta med Ljubljano, kjer študira komunikologijo in sodeluje pri različnih plesnih projektih, ter Brežicami, kjer poučuje v Plesnem društvu Imani.

Odkar pomni za sebe, se ukvarja s plesom, zato se vedno znova rada vrača v obljubljeno deželo plesa in glasbe (ZDA), kjer nadgrajuje svoje znanje. Tokrat pa se je znašla v prav posebni situaciji. Zaupala nam je, kako poteka življenje v času epidemije koronavirusa na drugi strani luže.

Sama se nahaja na Manhattnu, kjer pravi, da je bilo ob vzpostavitvi karantene čutiti med ljudmi paniko, sploh v trgovskih centrih, kjer so pokupili vse mogoče. Nato so v vseh trgovinah nakupe posamezne družine količinsko omejili, tako da se zdaj situacija počasi umirja. Ljudje se v večini držijo ukrepov in ostajajo doma, vendar se razmere razlikujejo od predela do predela, v katerem živiš.

Sama pridno ostaja doma, kjer telovadi, saj ji je pomembno, da je čim bolj aktivna. Samo za ogrevanje prehodi vse stopnice do kar 40. nadstropja. Med ostalim kuha, piše, ustvarja nove koreografije ter seveda ostaja v stiku s svojimi plesalci in bližnjimi. »Želim si, da v času karantene ne pozabimo na naše psihično počutje, saj je zdaj čas, da se poglobimo sami vase in si na novo postavimo prioritete v življenju.« Ob tem dodaja, da upa, da bomo po koncu tega temnega obdobja ljudje začeli drugače gledati na stvari, ki smo jih do sedaj jemali za samoumevne.

N. Đ., foto: osebni arhiv A. B.
« Nazaj na seznam