Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Blagoslov konj na štefanovo

Objavljeno: Sobota, 28.12.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
DSCN0800-1
Toplo sončno dopoldne je letos privabilo v Vranje nad Sevnico mnogo obiskovalcev na tradicionalni, že osemindvajseti blagoslov konj.

Konjeniki so se zbrali na Marofu in v procesiji z dvovprego in eno vprego prispeli pred cerkev svetega Štefana v Vranje. Udeležilo se je je 24 konj. Lastniki so svoje lepotce privezali ob priveze, dvovprega pa je bila parkirana kar ob privezih.

DSCN0842-1
Najprej je vse zbrane pozdravila predsednica krajevne skupnosti Zabukovje Ana Ivanič, ki je zbranim obiskovalcem voščila s toplimi besedami in lepimi željami vesele praznike. Predsednik Društva konjerejcev in konjenikov Sevnica Anton Grilc in sevniški župan Srečko Ocvirk sta se pridružila tem željam. Sevniški župnik Jože Brečko je podelil blagoslov konjem in njihovim spremljevalcem. Zdrave jih je priporočil v zavetje sv. Štefana, nato pa daroval še sv. mašo.
                                                                    
Otroci so si privoščili ježo na konjih. Še posebej so jim bili zanimivi trije poniji, mi pa smo se okrepčali s kuhanim vinom, čajem in prigrizkom ter prijetno pokramljali o prisotnih lepotcih. Konjeniki in konjerejci so prejeli društveni koledar.

T. K., Društvo konjerejcev in konjenikov Sevnica
« Nazaj na seznam