Časopis za pokrajino Posavje
6.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

BMM 2019: Gibonni razvnel desettisočglavo množico v Brežicah

Objavljeno: Nedelja, 30.06.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
brezice_moje_mesto_2019_sobota115

Hrvaški pevec Gibonni je med nastopom odšel med množico oboževalcev, ki so z njim delali številne t. i. selfije.

"Gibo, Gibo," je v soboto zvečer večkrat vzklikala navdušena množica vseh generacij, ki je dodobra napolnila prizorišče festivala Brežice, moje mesto 2019. Govora je o hrvaškem pevcu Gibonniju, ki je s svojimi novejšimi in predvsem starejšimi pesmimi razvnel po naših ocenah približno 10 tisoč obiskovalcev, ki je mesto obiskalo ta večer.

brezice_moje_mesto_2019_sobota89

Zlatan Stipišić - Gibonni je drugič nastopil na festivalu BMM, prvič pred štirimi leti, takrat še v samem mestnem jedru pri občinski stavbi, sicer pa je bilo to že njegovo četrto gostovanje v Brežicah (pred leti je nastopil tudi na grajskem dvorišču in v MC Brežice).

Velika večina glasbenih navdušencev bi se verjetno strinjala, da je bil to eden najboljših nastopov v zgodovini BMM, ki se je marsikomu globoko vtisnil v spomin. In to ne samo zaradi njegovih največjih hitov, ki so odmevali pod vodovodnim stolpom, ampak tudi zaradi pevčevega "ljudskega" odnosa, saj je neprestano koketiral z občinstvom, mu delil življenjske nauke in se ob koncu celo znašel med številnimi oboževalci, ki so ta trenutek izkoristili za "selfije" in fotografiranje na veliko. Brežičani, Posavci pa tudi vsi tisti, ki so prišli od drugod, tudi iz tujine, so bili priče zelo velikemu dogodku za takšno mesto, kot so Brežice.

brezice_moje_mesto_2019_sobota13

Nika Zorjan je privabila predvsem mlajše občinstvo.

Obiskovalce, med katerimi je bilo veliko najmlajših, je pred Gibonnijem ogrevala Nika Zorjan, koncertno dogajanje letošnjega festivala pa je v ritmih hip-hopa, soula in funka zaključila skupina Elemental iz Zagreba. Med glasbenimi nastopi je na velikem odru potekala podelitev najhitrejšim tekačem 9. teka s Primožem Kozmusom (o tem več v drugem prispevku, ki bo objavljen naknadno), ki se je po brežiških ulicah odvijal v zgodnjem sobotnem večeru.

brezice_moje_mesto_2019_sobota46

Pri nekaterih stojnicah Kuhne na ulci se je vila kar dolga vrsta.

Kulinarični projekt Kuhna na ulci je postregel še z zadnjim delom "trilogije" Špageti vestern - predstavili so se Restavracija Strelec, Restavracija Atelje, Mate Janković, Dvor Jezeršek, Majmun, Jakub Biro, Restavracija Peti 181, KUCHA in HUDA. Predzadnji festivalski dan se je začel že dopoldne s Škratjo čarovnijo, namenjeno otrokom, ki so lahko prepevali z glasbeno gostjo Romano Krajnčan.

Zadnji junijski dan je hkrati tudi zadnji dan festivala BMM 2019, ki se je zaključil z bosonogim pohodom na Sveti Vid pod vodstvom Lojzeta Ogorevca in Summer jamom v Beach baru Tochka.

R. R.
« Nazaj na seznam