Časopis za pokrajino Posavje
21.10.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

BMM 2019: Siddharta po dveh letih spet v Brežicah

Objavljeno: Sobota, 29.06.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
brezice_moje_mesto_2019_petek118

Navdušena množica med nastopom Siddharte

Letošnje petkovo dogajanje na festivalu Brežice, moje mesto si bomo najbolj zapomnili po odličnem vzdušju in številni množici, ki je napolnila prizorišče pod simbolom mesta - vodovodnim stolpom. Razlog je seveda nastop Siddharte, ki se je po dveh letih vrnila na glavni brežiški oder - z eno razliko, da je bilo tokrat vreme kot naročeno.

brezice_moje_mesto_2019_petek103

»Frontman« Tomi Meglič

Za mnoge najpopularnejša slovenska glasbena skupina je več kot navdušila rocka in dobre glasbe željne obiskovalce, ki so s "frontmanom" skupine Tomijem Megličem prepevali Siddhartine najbolj znane pesmi. Tisti največji oboževalci so se nagnetli tik pod odrom, veliko pa je bilo tudi takih, ki so koncert spremljali z razdalje, umirjeno in s kozarcem v rokah. Za ogrevanje pred Siddharto je poskrbela skupina Manouche, ki je bila v preteklih letih tudi že del festivalskega dogajanja v Brežicah. Skupina izvaja electro swing, mešanico elektronske plesne glasbe in t. i. gypsy swinga (francosko manouche), jazzovskega sloga iz dvajsetih in tridesetih let 20. stoletja. Sproščeni ritmi za kasnejši udarni nastop torej.

brezice_moje_mesto_2019_petek68

Manouche

Seveda pa ni bila samo glasba tista, ki je zaznamovala petkov večer, ampak tudi Kuhna na ulci, ki je zdaj že kar nepogrešljiv del festivala BMM. Pod letošnjim "filmskim" nazivom Špageti vestern so se predstavili Črt Butul – Brunch for Brunch, Stara gostilna Krulc, Oštarija, Restavracija JB, Mojmir Šiftar, Gostilna Javornik, Lepa žoga, Galerija okusov, Gostilnica 5–6 kg.

brezice_moje_mesto_2019_petek04

Kuhna na ulci letos poteka pod »filmskim« nazivom Špageti vestern.

Danes se festival nadaljuje, dopoldne je bilo rezervirano za otroško Škratjo čarovnijo z nastopom Romane Krajnčan, popoldne in zvečer pa bodo na sporedu Kuhna na ulci, tek s Primožem Kozmusom ter koncerti Nike Zorjan, Gibonnija in skupine Elemental.

R. R.
« Nazaj na seznam