Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Bogat počitniški program v MC Sevnica

Objavljeno: Sreda, 21.08.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Resized-20190809-131042

V MC Sevnica poteka vsak dan zanimiv počitniški program, ki ga izvaja DI Zaupanje.

Družinski inštitut Zaupanje v mesecu avgustu v Mladinskem centru Sevnica izvaja bogat počitniški program, ki ga obiskuje več kot 30 otrok in mladih.

Udeleženke in udeleženci se kratkočasijo z različnimi družabnimi in športnimi aktivnostmi, ustvarjalnimi in jezikovnimi delavnicami, najbolj pa se otroci zabavajo ob različnih skupinskih socialnih igrah. V sodelovanju z zavodom K.N.O.F se izvajajo tudi glasbene in fotografske aktivnosti, posebej zanimiva je bila za mlade izkušnja razvijanja fotografij v temnici. Ob bogatem programu in kakovostnem delu animatorjev prav nikogar ne moti, da so v mesecu avgustu tudi računalniki »na dopustu«.

Namen počitniških aktivnosti je otrokom omogočiti sproščen, kakovosten in na vrstniške odnose osredotočen čas, ki si ga otroci zapomnijo po obilici smeha in prijetnih skupnih doživetjih. Počitniško varstvo poteka v okviru projekta Večgeneracijski center Posavje, ki ga sofinancirajo MDDSZEM, Evropski socialni sklad, Občina Sevnica in generalni sponzor Družinskega inštituta Zaupanje, podjetje HESS. Počitniške aktivnosti potekajo vsak dan med 10. in 15. uro in so za otroke brezplačne. Dodatne informacije so na voljo.

Vir: Družinski inštitut Zaupanje, Damijan Ganc
Foto: Gregor Sinkovič
« Nazaj na seznam