Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Bogat program vinogradniškega martinovanja na Studencu

Objavljeno: Petek, 11.11.2022    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Martinovanje

Na jutrišnjo Martinovo soboto bo na Studencu živahno in veselo (foto: arhiv PO).

V jutrišnji Martinovi soboti bo živahno, zanimivo in zabavno na Studencu v sevniški občini, kjer domače društvo vinogradnikov pripravlja od 14. ure dalje bogat program, ki se bo zaključil s plesom ob zvokih ansambla Zvita feltna.

Program že tradicionalnega Martinovanja na Studencu se bo pričel ob 14. uri z etnološko povorko na kmečkih vozovih s prikazom starih del in običajev na temo vinogradništva – predvsem na šaljiv način. V povorki bo sodelovalo okoli sto članic in članov domačega društva in sosednjih, ki bodo poskrbeli, da bodo dobrote z vozov lahko okušali tudi obiskovalci in obiskovalke, razporejeni ob glavni cesti skozi naselje Studenec.

Uro kasneje, 15. uri, se bo na parkirišču pri Gasilskem domu Studenec odvijala degustacija vin priznanih lokalnih vinarjev. V dvorani gasilskega doma animacija za otroke, tematske otroške delavnice, na ogled bo lovska razstava z velikim uplenjenim rjavim medvedom. V šotoru pri domu bo potekala ’Studenška kuhna’ s pokušino okusnih domačih jedi, ki jih bodo pripravile članice društev kmetic iz celotnega Posavja.

V šotoru se bodo ob 16. uri začele vesele in zabavne vinogradniške igre (zmagovalna ekipa bo prejela prehodni pokal). Ob 17. uri bo potekala podelitev diplom z društvenega ocenjevanja mladih vin in blagoslov mošta. Ob 19. uri se bo začela vinogradniška veselica z ansamblom Zvita feltna do zgodnjih jutranjih ur.

BREZPLAČEN AVTOBUSNI PREVOZ

Iz Sevnice bo ves čas prireditve organiziran brezplačni avtobusni prevoz v obe smeri. Urnik je objavljen na spletni strani društva: https://www.vinogradniki-studenec.si in na spletni strani Občine Sevnica.

S. R./Vir: DV Studenc, foto: arhiv G. Rovan

#povezujemoposavje

 
« Nazaj na seznam
»