Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Božiček razveselil otroke iz Rovišč

Objavljeno: Nedelja, 27.12.2020    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Bozickov obisk, Rovisce (16)

Božičkovega obiska so se razveselili tako najmlajši kot starejši.

Društvu za razvoj podeželja in turizma Rovišče je uspelo izpeljati Božičkovo obdarovanje otrok.

Ob upoštevanju vseh ukrepov za ustavitev epidemije je bil dogodek drugačen, kot smo bili vajeni v preteklih letih. Morda je bilo vse skupaj nekoliko okrnjeno, vsekakor pa nekaj posebnega. Med starši je bilo slišati celo, da je tak način lepši kot obdarovanje z druženjem v domu krajanov. V letošnjem decembru druge možnosti niti ni bilo, saj je na prvem mestu potrebno poskrbeti in zaščititi svoje zdravje in zdravje drugih.

BOŽIČKOV OBISK

23. decembra, tik preden se je začelo nočiti, se je Božiček pripeljal s svojim spremstvom – s škratom Miho na traktorju oldtajmerju in spremljevalcem Francijem na vozu z darili. Ker v tem času ni bilo snega, se žal Božiček ni mogel pripeljati na saneh. Pred hišami se začeli zbirati radovedni otroci in drugi krajani, ki so čakali, da se do njih pripelje zanimivo spremstvo … Popotovanje skozi vas se je začelo - ob spremljajoči glasbi, ki je od daleč vabila. Na dvorišču prav vsake hiše je bilo čutiti pričakovanje … Božička so otroci pričakali pred svojim domom. Z darili je prinesel veselje in tudi upanje za lepši jutri.

Bozickov obisk, Rovisce (3)

Vsak otrok je dobil naprstno lutko zajčka.

Priprave na dogodek so se začele že takoj po lanskem uspešnem obisku Božička. Epidemija je načrte nekoliko prekrižala in člani društva smo se morali prilagoditi. Načrtovali smo šivanje igrač v domu krajanov, a ta dejavnost je v smislu druženja odpadla. Gospa Mojca Kocjan Žibert, naša članica, je prevzela celoten postopek izdelave lutke zajčka, od nabave materiala do šivanja. Potrebno je bilo izdelati več kot 30 zajčkov za otroke iz Rovišč. Za izdelavo ene lutke je potrebovala 4 do 5 ur ročnega dela, zato se ji za ta prispevek lepo zahvaljujemo. Izdelki pa so unikatni, prisrčni. Otroci že vedo … Zahvala velja tudi drugim donatorjem, ki so pripomogli k temu, da smo lahko darilne vrečke napolnili in jih pripravili že nekaj dni pred prihodom Božička.

Franci Žibert, predsednik DRPT Rovišče
« Nazaj na seznam